29.01.14

ICV-EUiA demana uns autobusos més sostenibles i menys contaminants pel transport públic de Granollers

Iniciativa per Catalunya Verds Esquerra Unida i Alternativa ha votat en contra, al ple de Granollers, del dictamen de pròrroga del conveni pel transport de viatgers.

 

Des del nostre grup entenen que els dos autobusos que s'adquiriran per renovar la flota haurien de ser elèctrics o híbrids, Segons el portaveu del grup municipal, Josep Casasnovas,"demanàvem que l'equip de govern del PSC fes un pas endavant i no continuar amb els models clàssics de combustibles fòssils".

Avui dia hi ha models d'autobusos tant elèctrics com híbrids que permeten realitzar els trajectes habituals del transport públic de Granollers i municipis del voltant.

Ja no només l'equip de govern no aposta per uns models més sostenibles, innovadors, menys contaminants, més eficients i sense perjudici per la salut per la contaminació, sinó que adquireix uns, que tot i ser dins la legalitat, quan entrin en funcionament la normativa EURO 5 en dos mesos no serà d'aplicació a la comunitat europea, al setembre entra en vigor la EURO 6 una normativa que obliga a reduir un 50% les emissions de òxids de nitrogen i a incorporar tecnologies per el post tractament de gasos entre d'altres.

Segons Casasnovas, "no només l'equip de govern no incorporarà uns autobusos per avançar cap a un model de transport més sostenible amb models elèctrics o híbrids, sinó que Granollers gaudirà durant 12 anys d'uns autobusos més contaminants, això si, per dos mesos compliran la normativa europea".

Per ICV-EUiA l'equip de govern del PSC a prioritzat uns milers d'euros que representa l'adquisició d'un model o altre d'autobusos a la reducció de la contaminació, la cura del medi ambient i la salut.