18.07.12

ICV-EUiA demana que Josep Anglada sigui declarat “persona non grata” a la ciutat de Mataró

Els ecosocialistes consideren inadmissible que un personatge xenòfob com Anglada participi com a convidat a l’Anada a Ofici i la Missa de Les Santes, amb la voluntat de monopolitzar els actes i crear-ne polèmica i confrontació

Foto: El Tot Mataró

ICV-EUiA ha rebut la notícia que Plataforma per Catalunya (PxC) de Mataró ha convidat al dirigent xenòfob Josep Anglada, regidor de PxC a l'Ajuntament de Vic, a l'Anada a Ofici i la Missa de Les Santes, el proper 27 de juliol, Diada de Les Santes a la nostra ciutat.

ICV-EUiA considera inadmissible que un personatge xenòfob i feixista com Anglada participi com a convidat en aquests actes, amb la única voluntat de monopolitzar-los i crear-ne polèmica i confrontació. Amb la participació d'Anglada a aquests actes tan simbòlics de la nostra Festa Major, només es faria que contribuir a posar en perill la convivència a la nostra ciutat, alhora que es crearia una polèmica innecessària per voluntat de la formació xenòfoba PxC.

Per tot això, ICV-EUiA sol·licita a l'alcalde de Mataró, Joan Mora, que declari Josep Anglada "persona non grata" a la nostra ciutat. Els ecosocialistes demanen que l'alcalde demostri fermesa i determinació en la lluita contra el racisme i la xenofòbia, intentant preservar la convivència a la nostra ciutat.

La coalició ecosocialista considera que elements xenòfobs i feixistes com Anglada no haurien de participar de la nostra Festa Major, i molt menys intentant monopolitzar-la, tot creant-ne polèmica. Esteve Martínez, regidor d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Mataró, ha afirmat que "PxC vol monopolitzar un acte simbòlic de la nostra Festa Major amb l'única intenció de polemitzar i trencar la convivència a la nostra ciutat, i això no es pot permetre. La nostra formació demana que Mataró sigui declarada ciutat lliure de xenòfobs i racistes".