27.02.14

ICV-EUiA dona suport a la formalització del conflicte contra l’ARSAL

Davant la recent aprovació de la reforma legislativa del món local per part del govern de l'Estat espanyol el portaveu del grup Josep Casasnovas, va manifestar, “representa la culminació de la recentralització, privatització i cop d'estat als ajuntaments, per això requereix d'un consens i front molt ampli entre les forces polítiques contràries a aquesta reforma”.

L'atac que representa aquesta lleia a l'autonomia local, que imposa el Govern del Partit Popular, hem de dir prou, una Llei que representa una pèrdua d'autonomia que afectarà bàsicament als ciutadans. Segons Casasnovas, "els ciutadans veuran com aquells serveis que ofereix actualment l'administració local, la administració més propera al ciutadà, ja no els tindrà. Alguns seran donats "teòricament" per una administració superior, desapareixeran o simplement seran privatitzats".

Això provocarà que qualsevol ciutadà de Granollers davant qualsevol problema o incidència hagi de traslladar-se fora del municipi, si es que alguna administració dona el servei, implicant perdre la proximitat, immediatesa de la gestió i tracte directe dels ciutadans amb el seu ajuntament.

 

El portaveu del grup va insistir en que és una reforma injusta, sense justificació i ideològica, "deixarà els Granollerins i Granollerines sense polítiques municipals en serveis socials, sense gestió de les polítiques de reinserció social, teleassistència, sense suport a les persones amb risc d'exclusió, sense ajuts socials, sense polítiques per a joves, per l'atenció a les dones, polítiques d'igualtat i de violència de gènere, amb aquesta reforma els ajuntaments no podran prestar cap servei sanitari, educatiu, d'escoles bressol, de dansa i de música".

Per ICV-EUiA aquesta reforma i donada l'actual situació de crisi tampoc ens deixaran fer polítiques de promoció econòmica i ocupació com s'han fet en el pla de xoc aprovat per tots els grups municipals, inclòs el Patit popular. Casasnovas es va adreçar al regidor del PP demanant el seu vot favorable, "pensin en els 2641 electors que els van donar suport a les darreres municipals i també als que no ho van fer, perquè aquesta llei afecta de ple a aquest ciutadans i els serveis públics que rebran en un futur de l'administració o potser a vostès ja els està bé que des del món local no es pugui donar sortida temporal al patiment dels 100 ciutadans de Granollers que durant 6 mesos amb el Pla de Xoc"

El partit Popular amb aquesta reforma de l'administració local va en la línia contrària a la immensa majoria de reformes que s'han fet a Europa en els últims anys i, a més, ha estat feta d'esquena a la Carta Europea d'Autonomia Local i dels municipis.

Tampoc és massa d'estranyar aquesta manera d'actuar del Partit Popular tal com estem veient en els darrers anys amb reformes de lleis con la laboral, de l'avortament, la justícia, de seguretat ciutadana i ara la del món local, unes lleis que denoten l'ADN predemocràtic del govern.

Un govern que ha volgut vendre que l'ARSAL serviria per racionalitzar la despesa dels ajuntament, una gran mentida, és un atac directe a l'estat del benestar, autonomia local, ocupació local i la privatització dels serveis públics, cal recordar que el dèficit dels ajuntaments és només d'un 4% i justament la majoria d'aquest deute és de l'ajuntament de Madrid governat pel Partit Popular.