15.01.14

ICV-EUiA dona suport a les multes a entitats bancàries que mantinguin els pisos buits i reivindica les seves propostes

Els ecosocialistes van presentar una moció, que va ser aprovada, on es recollia aquesta i moltes altres mesures que ara s'estan duent a terme

ICV-EUiA de Granollers ha expressat avui el seu suport a la decisió de Granollers de sumar-se a altres ciutats i multar les entitats bancàries que mantinguin pisos tancats.

El Portaveu del grup, Josep Casasnovas, ha explicat que “aquesta mesura no seria possible si no fos per la Llei d'Habitatge de Catalunya, impulsada per ICV-EUiA i aprovada pel tripartit, que tantes crítiques va rebre de CiU i PP”.

D'altra banda, Casasnovas ha volgut reivindicar el paper d'ICV-EUiA de Granollers en la consecució de les mesures que s'estan prenent durant els darrers mesos a la ciutat en matèria d'habitatge i lluita contra els desnonaments, entre elles, la de provocar la sortida al mercat de lloguer dels pisos buits en mans d’entitats bancàries. “No sempre ha estat tan fàcil, ni hi ha hagut tants suports”, ha exclamat el Portaveu.

El regidor ha recordat que a finals de 2011 van presentar una moció, que fou aprovada pel Ple Municipal, que propugnava reimpulsar la Xarxa d’Habitatge de Lloguer Social, establir un protocol d'actuació d'urgència per a casos de famílies desnonades a través d'habitatges de lloguer social, la formalització d’una Comissió especialitzada per prevenir els desnonaments, reforçar la coordinació entre els serveis d’habitatge i serveis socials municipals, oferir assessorament legal i mediació amb els bancs i caixes, o informar sobre el servei d’Ofideute, entre d'altres coses.

Així, ICV-EUiA reclama al Govern Municipal el compliment estricte dels acords aprovats per Ple en aquesta matèria, i felicita el pas endavant de la ciutat, atenent a la proposta de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), i iniciant els tràmits per a sancionar a les entitats financeres que especulin amb els pisos de families desnonades.