01.11.08

ICV-EUiA-EPM constitueix la seva Assemblea de Regidors i Regidores al Vallès Oriental

L’Assemblea es vol convertir en l’espai de debat polític i d’intercanvi d’experiències dels càrrecs institucionals de la Coalició roig-verda a la Comarca

Aquest passat dijous ha tingut lloc, al centre cívic de Can Gili de Granollers, la constitució de l'Assemblea de Regidors i Regidores d'ICV-EUiA-EPM del Vallès Oriental. A l'acte han assistit una quarantena de càrrecs electes i responsables locals de la Coalició.

La presentació de la jornada ha anat a càrrec del president comarcal d'Iniciativa per Catalunya Verds, el granollerí Jordi Garriga, i del coordinador d'Esquerra Unida i Alternativa al Vallès Oriental, el regidor de Montornès José Antonio Montero. Tots dos han coincidit que amb aquesta nova eina "la Coalició ha de fer un salt de qualitat en la seva acció als municipis, convertint-se de manera definitiva en l'element que aglutini el conjunt de l'esquerra transformadora i radical". Aquest salt de qualitat ha de convertir ICV-EUiA en "una alternativa real a un PSC que està abandonant, cada cop més, els valors d'equitat i de solidaritat propis de l'esquerra".

A l'acte han assistit també el responsable d'organització d'ICV, Màrius Garcia, i el responsable de política municipal d'EUiA, Alfonso Salmerón. En la seva intervenció, Salmerón ha felicitat la iniciativa de "crear un òrgan de coordinació i d'intercanvi d'experiències per als regidors i les regidores de la Coalició a la Comarca" i ha dit que "és una proposta que caldrà estendre a altres territoris". Per la seva part, el dirigent ecosocialista ha fet esment de la importància del municipalisme en el projecte de la Coalició: "És des dels ajuntaments des d'on millor es pot donar resposta a les problemàtiques i les inquietuds quotidianes de la ciutadania", ha afegit Garcia.

Després d'aquest seguit d'intervencions, la regidors d'ICV-EUiA-EPM de La Llagosta, Marta Melgar, ha fet lectura del manifest de l'Assemblea, on s'expressen les propostes de la Coalició per a la Comarca; unes propostes basades en les polítiques socials i en la defensa d'un desenvolupament sostenible per al territori.

La jornada s'ha tancat amb una conferència de Ricard Fernández, economista i exsecretari d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya, dedicada a la gestió de la crisi econòmica des dels ajuntaments.