31.05.12

ICV-EUiA expressa el seu rebuig a la sentència del TSJC contra el reglament d'ús del català a l'Ajuntament

Ricard Gomà denuncia “una nova agressió a la nostra llengua i a la voluntat democràtica i àmpliament majoritària del Consistori”

Foto de recurs de Ricard Gomà

El president del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha manifestat avui el seu "desacord" amb la sentència del TSJC sobre el Reglament d'ús del català al Consistori, "que consuma una nova agressió a la nostra llengua i a la voluntat democràtica i àmpliament majoritària d'aquest Ajuntament".

Per Gomà, "estem davant d'una nova mostra de l'ús partidista que el PP fa de la justícia, en detriment de la voluntat popular lliurement expressada, com ja va ocórrer amb l'Estatut d'Autonomia".

"Cap tribunal no pot estar per damunt de la voluntat democràtica en relació a l'ús de la nostra llengua", ha afegit Gomà, lamentant que el reglament lingüístic de l'Ajuntament de Barcelona "hagi estat una nova víctima d'aquesta aliança perversa entre el PP i els tribunals de justícia".

El president d'ICV-EUiA al Consistori ha recordat que "no fa ni dos mesos que tots els grups polítics representats a l'Ajuntament, amb l'única excepció del PP, vam refermar el nostre compromís amb el compliment íntegre del Reglament". "Avui mantenim viu aquest compromís", ha assegurat.

"El català és llengua comuna i compartida per la ciutadania, llengua de cohesió social i vertebradora de la nova diversitat", ha assegurat Gomà, qui ha convidat el PP a "abandonar d'una vegada els seus atacs al model social, cultural i lingüístic que ens és comú".