16.04.15

ICV-EUiA expressa el seu suport a la vaga a les subcontractes de Movistar i reclama a la Generalitat que vetlli pels drets laborals

“Aquestes multinacionals avui en dia estan en una guerra contra els drets socials”, declara el diputat David Companyon després de reunir-se amb els vaguistes al Parlament

Treballadors en vaga de Movistar i les seves empreses subcontractes, aquest dijous a les portes del Parlament.

El diputat d'ICV-EUiA, David Companyon, ha expressat aquest dijous el suport del grup roig i verd a la vaga general indefinida dels i les treballadores de les empreses de manteniment subcontractades per Movistar, en lluita pels seus drets laborals. Després de reunir-se amb membres del comitè de vaga a Barcelona al Parlament, Companyon ha expressat el suport a les reivindicacions que els vaguistes han traslladat als grups parlamentaris. Així mateix, Companyon ha anunciat que ICV-EUiA endegarà propostes a la cambra amb altres grups per reclamar a la Generalitat que vetlli pel respecte als drets laborals i al dret a vaga dels i les treballadores en lluita.

Centenars de treballadors tant de Movistar com de les seves empreses subcontractades s'han concentrat a les portes del Parlament aprofitant que aquest dijous s'hi celebra un ple, i algunes desenes d'ells s'han reunit amb el diputat d'ICV-EUiA David Companyon i amb membres d'altres grups per explicar-los la seva lluita.

Fa 20 dies que algunes assemblees de treballadores i treballadors d'algunes zones de l'estat van començar una vaga que s'ha anat estenent arreu, i que ja fa deu dies que va arribar a Catalunya. Els i les vaguistes denuncien que les seves condicions laborals cada cop esdevenen més precàries, i reclamen la seva millora i la seva equiparació a la resta de la plantilla de Movistar.

"Hem donat tot el suport a aquestes reivindicacions", ha explicat Companyon després de la reunió. Demanem "que tots ells passin a ser plantilla, que hi hagi un salari mínim, i sobretot fem una denúncia pública de com Telefònica està manllevant els drets laborals", ha afegit el diputat roig i verd.

Multinacionals com aquesta, ha afegit Companyon, "avui en dia estan en una guerra contra els drets socials, i per tant suport a la vaga". Davant d'aquest atac, el diputat ha avançat que ICV-EUiA impulsarà amb altres grups "propostes parlamentàries perquè el Parlament i sobretot el Govern exerceixi la seva obligació, que és el control de la inspecció del treball, especialment en tota la seva vessant de riscos laborals", ha conclòs.