26.03.14

ICV-EUiA Granollers reclama més polítiques socials en el liquidació del pressupost de 2013

El grup municipal d'ICV-EUiA va reclamar ahir durant el ple municipal, on es debatia la liquidació del pressupost de 2013, un major esforç per part de l'equip de govern en politíques socials.

El nostre grup entén que la liquidació que ha fet l'Ajuntament de Granollers del pressupost de l'any passat és objectivament positiva. S'ha saldat amb un increment del romanent de tresoreria i una disminució del deute. Tot i això, el portaveu del grup va retreure al grup socialista que tal com ells diuen sempre que fan una gestió molt prudent, sense estirar més el braç que la màniga, el que sembla és vagin en màniga curta del prudent que són, per Josep Casasnovas, portaveu del grup, "aquest 3,5 milions d'euros en que s'ha increment el romanent de tresoreria i la disminució del deute en més de 3 milions, demostren que es pot fer molt més en polítiques socials per a ser al costat dels que estan paint la crisi".

 

ICV-EUiA va recordar a l'equip de govern que durant la negociació de les Ordenances Fiscals i els Pressupostos el nostre grup va fer propostes com: l'increment de la partida del Pla de Xoc d'1 milió a 1,2 milions per a poder contractar entre 20-30 persones més en els plans d'ocupació, també subvencions entre el 10% i el 100% de l'import total de l'IBI per a unitats familiars que tenen aturats, en funció del nombre de membres de la unitat familiar i del valor cadastral de l'habitatge i de si tenen o no alguna prestació.

 

Per Casasnovas,"l'equip de govern no va tenir voluntat d'incorporar les nostres propostes, sempre escudant-se d'on s'havien de treure els diners per aquestes partides, ara és demostra que la gestió presentada dona per aplicar aquestes mesures socials i més, només cal voluntat política i acceptar allò que proposem des de l'oposició per afavorir aquelles persones que estan patint durament la crisi"

 

ICV-EUiA va recordar que a Granollers hi han 6,000 aturats i aturades, el 50% sense cap mena de prestació, per això va tornar a reclamar a l'equip que no siguin tant prudents, que no estirin més el braç que la màniga, però tampoc que vagin en màniga curta a l'hora d'elaborar els pressupostos i les ordenances fiscals. Segons el portaveu del grup, Josep Casasnovas, "deuen recordar la cita de Johan Cruyff , "els diners no han de ser al banc, sinó al camp" dons ara amb aquesta situació de crisi el diners no han de ser al banc i el camp són els granollerins i granollerines que estan sense feina, que perden el seu habitatge, que estan patint la crisi, ara és moment de ser al seu costat més que mai".

 

Per últim ICV-EUiA va reclamar que a igual que han fet una millora en els números de l'ajuntament, també facin una millora social.