15.04.14

ICV-EUiA homenatja la República i reclama un procés constituent per canviar el sistema

Casasnovas reclama a la Porxada, construir una societat basada en els valors republicans de llibertat i igualtat.

ICV-EUiA de Granollers ha cel•lebrat avui, 14 d'abril, l'acte d'homenatge i commemoració del 83è aniversari de la proclamació de la IIª República. A l'acte hi han assistit més d'un centenar de persones, que han convertit la Porxada, en un mar de banderes republicanes, sota la música de la cantautora ebrenca Montse Castellà.

 

L'acte, en que la periodista i escriptora granollerina Montserrat Ponsa ha llegit el manifest reivindicatiu, també ha comptat amb les intervencions dels portaveus de la coalició, Josep Casasnovas i Lluis Navarro.

 

Casasnovas ha reclamat als presents que iniciïn una "rebel·lió pacífica però ferma per a reclamar, no només el record de la República, sinó l'esperança del retorn dels seus valors". A més, el portaveu dels ecosocialistes ha cridat a conduir un nou procés constituent per a "reformar de dalt a baix aquest sistema corromput que ja no serveis als interessos de la gent".

 

Casasnovas també ha fet referència al dret a decidir, i ha assegurat que PP i PSOE són els culpables de l'absència de diàleg, i els ha convidat a "beure dels valors republicans per a entendre el que significa un Estat plurinacional".

 

Per la seva banda, Navarro ha carregat contra la monarquia, per considerar-la "antiga, obsoleta i corrupta" i ha reivindicat la unitat de les esquerres per a "combatre-la i instaurar la Tercera República".

 

L'acte ha finalitzat amb el concert de Montse Castellà, i s'han sentit l'himne de Riego i Els Segadors.

 

D’altre banda Joves d’esquerra Verda de Granollers va participar diumenge a la nit en l’Operació República, nom amb el que es denomina la campanya de JEV en la que es van penjat una trentena de banderes republicanes per diferents indrets de Granollers.