27.05.04

ICV-EUiA INICIA LA SEVA CAMPANYA ELECTORAL A TORTOSA COM A SÍMBOL DE LA LLUITA CONTRA EL TRANSVASAMENT DE L'EBRE

Raül Romeva i Joan Saura van desplegar un cartell amb el lema ""Aquest cop hem guanyat la Batalla de l'Ebre""

tortosa270504.jpg

La coalició ICV-EUiA va iniciar ahir la seva campanya electoral per als comicis del proper 13 de juny amb un acte a Tortosa, com a símbol de la lluita antitrasvasament. En aquest sentit Romeva va declarar que ""no és una casualitat que avui estiguem aqui, ja que la sostenibilitat és un dels eixos del nostre programa"". Romeva va afegir que durant la campanya es destacarà la necessitat d'una nova cultura de l'aigua a Europa ""perquè és el futur de les noves generacions"". En el tradicional acte d'enganxada de cartells d'ICV-EUiA a Tortosa Romeva i el president d'ICV, Joan Saura, van desplegar un cartell amb el lema ""Aquest cop hem guanyat la Batalla de l'Ebre"".
En l'acte d'ahir al vespre també van intervenir el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, la número 2 de la llista, Àngels Martínez, i la número 4 i responsable d'ICV a les Terres de l'Ebre, Francesca Valldepérez.
Romeva va afirmar que la coalició ""serà decisiva a Europa"" construint un territori ""veritablement d'esquerres i cohesionat"", en què els protagonistes ""siguin les persones i no les mercaderies"".
El candidat d'ICV-EUiA ha defensat una Unió Europea federal ""que tingui poder legislatiu i en què els pobles tinguin veu pròpia"" perquè ""els estats no tenen ni present ni futur"". Romeva va afegir que aquestes qüestions hauran de tenir-se en compte en la redacció d'una futura Constitució Europea, en què Catalunya haurà de tenir un paper actiu.
Els eixos de la campanya d'ICV-EUiA giren al voltant de les reivindicacions socials, la igualtat entre homes i dones o el respecte a la diversitat, a més a més de demandes sociolaborals, i especialment ecològiques. A més també es persegueix el reconeixement del català com a idioma oficial en el si de la Unió Europea i que Catalunya estigui representada en els organismes europeus.