23.05.12

ICV-EUiA insta Rigau a "aturar les retallades" que ja han traspassat totes les "línies vermelles"

Dolors Camats pregunta a la consellera d'Ensenyament quina valoració fa de la vaga i de les mobilitzacions "massives" del 22M

Dolors Camats en un contacte informatiu al Parlament

La portaveu del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha instat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a aturar les retallades "no perquè li demani el grup ecosocialista ni una marea groga dia sí i dia també sinó perquè està fent mal al país". "En educació ja ha traspassat totes les línies vermelles", ha denunciat Camats que ha posat de manifest que la vaga d'ahir era també contra les retallades del Govern espanyol i català perquè "ofeguen especialment l'escola pública" i contra retirar recursos a dins i fora de l'aula: mestres, ordinadors o activitats extraescolars i beques pels qui realment ho necessiten.

"Quina valoració fa la consellera de la vaga i la manifestació d'ahir convocada pels sindicats sota el lema Aturem les retallades i seguida per tota la comunitat educativa?", ha preguntat la portaveu parlamentària a Rigau durant la sessió de control alhora que li ha recordat que les mobilitzacions van ser massives perquè "més enllà dels que no van treballar i van anar a les manifestacions, el rebuig a les seves decisions és majoritari".

Per a Camats, les mesures imposades pel Govern "fan més difícil ensenyar i complicadíssim educar, agreugen el fracàs escolar i la segregació". "Per això continuarem batallant i, malgrat tot, continuarem creient i defensant l'educació pública", ha avisat la diputada que ha criticat a la consellera per tractar de "niñatos"  amb iPhone als estudiants i després fer-los pagar per estudiar FP, quan un 50% dels joves està a l'atur, i de fixar les taxes universitàries que acaben impedint que joves amb talent però sense diners pugin accedir a estudis superiors.

Per tot plegat, Camats ha destacat que amb "comprensió" la comunitat educativa ja no en té prou. "Si aplica l'augment de ràtios, si tanca escoles, les conseqüències seran irreversibles. I s'han d'aturar", ha conclòs la portaveu parlamentària que ha lamentat l'actitud de la consellera: "quan els pares li ofereixen paciència per estar en barracots, Rigau els tanca l'escola, i quan els mestres volen reconeixement i diàleg la consellera els retalla i intimida canviant horaris, calendari, ràtios, jornada i temari". "Recorden que la LEC, pactada entre Govern i oposició havia de garantir estabilitat?", ha dit finalitzat Camats.