12.08.15

ICV-EUiA lamenta la mort del ciutadà senegalès a Salou i demanarà la compareixença del conseller d’Interior a la Diputació Permanent

Josep Vendrell vol saber els detalls de l’actuació policial que va acabar en “tragèdia”

Josep Vendrell i Salvador Milà a la porta dels jutjats de Mataró

El diputat d'ICV-EUiA, Josep Vendrell, ha lamentat la mort del ciutadà senegalès mort ahir mentre el perseguien els mossos d’esquadra en una operació de persecució al Top Manta. “Volem que el conseller d’Interior comparegui a la Diputació Permanent que s’ha de celebrar a finals d’agost per esclarir els fets”, ha dit Vendrell que vol saber els detalls de l’actuació policial que va acabar en una “tragèdia”.

 

De la mateixa manera, el secretari general d’ICV vol que s’obri una interlocució respectuosa i d'atenció psicològica amb els familiars, a qui també ha volgut traslladar el condol,  per tal d’informar en tot moment de l'estat de la investigació.

“Els esforços s’han de centrar en combatre la xarxes de crim organitzat al voltant del negoci de la falsificació i no sobre els venedors ambulants”, ha reclamat Vendrell que també s’ha compromès a seguir demanant des del Congrés dels Diputats que es modifiqui el Codi Penal perquè el delicte contra la propietat intel·lectual “no pot tenir tractament estrictament repressiu i punitiu”.

 

“En moments de crisi econòmica i social cal tractar totes les qüestions des de la vessant política i social, no estrictament judicial i policial com lamentablement ara s’està fent”, ha conclòs el secretari general d’ICV.