09.07.18

ICV-EUiA lamenta que no s'hagi aplicat el criteri de màxima precaució en l'episodi qe va comportat l'afectació d'almenys 10 banyistes per la mala qualitat de l'aigua

ICV-EUiA davant l’episodi ocorregut a la platja de l’estació el passat diumenge critica el poc rigor del Alcalde de Badalona per no haver posat la bandera vermella de prohibició del bany enlloc de la groga de precaució.

Durant els darrers anys des de la Àrea de Medi Ambient gestionada per ICV-EUiA s’ha utilitzat el criteri de precaució màxima davant qualsevol possible risc per a la salut de les persones d’acord amb els criteris de l’ACA i la directiva Europea que regula la qualitat de les aigües per el bany.

 

Nosaltres no farem demagògia amb la qualitat de l’aigua, sabem l’Ajuntament poc pot fer per garantir sempre la màxima qualitat de l’aigua però el que no permetem es que es jugui amb la salut de les persones per presentar estadístiques amb menys banderes vermelles, l’aigua es apta per el bany o no, verda o vermella. Segons les directives la bandera groga nomes s’ha de posar per precaució per onades mai per qualitat de l’aigua del bany. El màxim responsable segons el protocol és l’alcalde i li demanem ens garanteixi ens puguem fiar de les seves instruccions quan anem amb les nostres famílies a la platja” ha manifestat Àlex Mañas president del grup municipal d’ICV-EUiA i ex tinent d’Alcalde de l’àmbit Badalona Prospera i Sostenible”