09.09.09

ICV-EUiA no veu 'gens encertat' que l'israeliana Noa canti en l'acte organitzat pel Govern en motiu de la Diada

Dolors Camats creu que la cantant hauria de rectificar les seves paraules a favor del bombardeig a la Franja de Gaza i explica que alguns diputats del seu grup portaran un pin solidaritzant-se amb el poble palestí en l'acte de la Diada

Dolors Camats en un moment de la roda de premsa

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha manifestat aquest dimecres que el seu grup no veu encertat que la cantant israeliana Noa participi en l'acte institucional, organitzat pel Govern, al Parc de la Ciutadella, l'Onze de Setembre. "Ens assembla bé que l'acte es dediqui a la Mediterrània i que hi hagi una iniciativa per simbolitzar el conflicte a l'Orient Pròxim i el diàleg, així com la combinació de cantants d'Israel i Palestina, però no ens assembla gens encertat que sigui la cantant Noa qui vingui per part de l'Estat d'Israel", ha declarat. Camats ha ressaltat que Noa "ha manifestat clarament el seu suport a uns bombardejos" contra Palestina 'que no tenen res a veure amb la pau i diàleg'.

En roda de premsa al Parlament, ha dit que la seva coalició es planteja acudir a l'acte lluint algun pin. En context, ha declarat que "probablement hi ha altres músics israelians clarament defensors de la pau i la justícia a Orient Pròxim molt més clars que la pròpia cantant Noa". "La iniciativa de fer referència al conflicte i a la necessitat de diàleg entre àrabs i israelians és positiva, però l'elecció de la persona que en aquest cas ha de simbolitzar un missatge de pau no perquè ha manifestat clarament el seu suport a uns bombardejos que no tenen res a veure amb la pau i diàleg". "La persona que han escollit és un error perquè s'ha significat a favor d'uns bombardejos i dels darrers atacs", ha afirmat.

La dirigent ecosocialista ha remarcat que "ICV manifestaran aquesta incomoditat a la presidència del Parlament i de la Generalitat". "És probable que ens solidaritzarem amb els palestins al llarg de totes les manifestacions que tenen a veure amb la mediterrània", ha remarcat.

Camats ha afirmat que "les polèmiques s'encenen soles". "Sentim molt respecte per la Diada i per l'acte, però la persona que ha de portar el missatge de diàleg i de pau justificava els bombardejos del mes de gener", ha lamentat. "Qui ho vulgui prendre com una provocació és que té ganes de ser provocat", ha explicat. "Qui si vulgui sentir ofès és que té ganes de sentir-se ofès, perquè si no podem portar ni un pin, ja em direu", ha declarat.