04.01.13

ICV-EUiA participa en l'impuls d'una Iniciativa Ciutadana per defensar el model d'escola bressol pública

La Plataforma 0-3 ha iniciat la recollida de signatures per reclamar a Trias la retirada de l’augment de ràtios i l’externalització de centres

Foto de recurs de Ricard Gomà

El president del grup municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha expressat avui el ple suport de la coalició a la Iniciativa Ciutadana promoguda per la Plataforma 0-3 en defensa del model d’escola bressol pública a la ciutat. Com a membre integrant de la Plataforma, ICV-EUiA col•laborarà a través de les seves agrupacions en la recollida de les més de 13.000 signatures necessàries per iniciar la tramitació d’aquest procediment normatiu, que s’utilitza per primer cop a la ciutat de Barcelona.
La Plataforma, formada per famílies, educadors i educadores i professionals de les escoles bressol municipals, planteja que el govern es faci enrere en les decisions que “fracturen i precaritzen la xarxa educativa del 0-3”, ha explicat Gomà. Es reclama així a l’alcalde Trias que no s’externalitzi la gestió dels centres, que es retorni a les ràtios “que asseguraven una atenció educativa de qualitat als infants” i que es garanteixi el finançament públic de les places, després que “les retallades pressupostàries hagin suposat un sobrecost inadmissible per a les famílies”, ha explicat.
“La xarxa pública d’escoles bressol és un model d’èxit que és patrimoni del conjunt de la ciutadania de Barcelona”, ha assegurat Gomà, fent una crida a “defensar-lo amb un exercici de democràcia participativa com és l’impuls d’aquesta Iniciativa Ciutadana”. “El govern de CiU s’ha enrocat en un canvi de model més ideològic que basat en les necessitats dels infants”, i “de la mà del PP, ha tancat files per impedir que prosperés qualsevol de les mesures que ICV-EUiA ha impulsat al Consistori per fer-hi front”, ha assegurat Gomà. “Trias no podrà girar l’esquena també a la veu de la gent si la Iniciativa Ciutadana obté un ampli suport”, ha afegit.