15.02.12

ICV-EUiA porta la Llei de Mesures al Consell de Garanties Estatutàries

Dolors Camats explica que el seu grup creu que les taxes sobre els medicaments i sobre la justícia vulneren drets reconeguts en la Constitució i en l'Estatut

La portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha explicat avui que el seu grup parlamentari ha entrat a registre avui una petició de dictamen al Consell de Garanties Estatutàries sobre alguns articles de la Llei de Mesures que acompanya els pressupostos del Govern de la Generalitat per l'any 2012 amb el suport de Ciutadans i Solidaritat que també han signat la petició. "Aquesta llei és una agressió a la qualitat democràtica i a la feina del Parlament", ha indicat Camats que ha explicat els motius principals pels quals porten la llei al Consell de Garanties.

Camats ha situat també els motius de forma com un dels arguments per portar aquesta llei al Consell de Garanties Estatutàries." Però sobretot el que creiem que el Consell ha de dictaminar és si la introducció de barreres econòmiques en l'accés a la justícia i accés a la salut no vulnera els drets de la Constitució Espanyola i de l'Estatut de Catalunya", ha explicat la portaveu parlamentària.

"Creiem que aquestes taxes són una limitació del dret a l'accés a la sanitat i a la justícia", ha explicat Camats que també ha anunciat petició de dictamen per altres mesures de la Llei de Mesures com per exemple la Renda Mínima d'Inserció (RMI), o també la modificació de la Llei del Dret d'accés a l'habitatge entre altres. Camats ha dit que la Llei de Mesures "pretén fer modificacions en 32 lleis aprovades anteriorment pel Parlament de Catalunya" i per tant "es segresta el debat parlamentari i públic i no es permet que tothom hi pugui dir la seva dins i fora del Parlament".

ACORD CIU PP: UN  PACTE NATURAL.

Preguntada pels periodistes sobre l'anunci d'un acord entre CiU i el PP al voltant dels pressupostos i la Llei de Mesures aquesta matinada, Camats ho ha qualificat com un "pacte natural". Camats ha normalitzat que dues formacions pactin "perquè comparteixen diagnosi sobre la crisis i sobre el que s'ha de fer". "I ara ja comparteixen estratègies des dels respectius Governs", ha afegit la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA que també ha criticat que el grup que dóna suport al Govern "s'ha oblidat del pacte fiscal entre Catalunya i Espanya".

De fet, Camats ha explicat que avui per segona vegada en la reunió de la junta de portaveus parlamentaris ha demanat poder discutir i votar en el pròxim Ple del Parlament les conclusions de la Comissió del Pacte Fiscal que fa mesos que estan acabades i aprovades amb el suport d'ICV, ERC i CiU i que no ha estat possible perquè convergents i populars han dit que no en el marc de la reunió.