22.05.12

ICV-EUiA portarà demà al Ple les reivindicacions de la vaga de la comunitat educativa

Dolors Camats instarà a la consellera d'ensenyament que no traspassi més "línies vermelles" i que no apliqui les mesures irreversibles que "hipotecaran el present i el futur" del país

Dolors Camats amb la samarreta SOS Educació Pública

La portaveu del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha avançat avui que portarà la valoració de la vaga d'ensenyament i les reivindicacions de la comunitat educativa al Ple de demà al Parlament i instarà a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau,  a fer que "les mesures no esdevinguin irreversibles" i que "no es traspassin més línies vermelles" perquè "hipotequen el present i el futur" del país. "Hi ha una onada creixent que diu PROU a les retallades d'educació del govern espanyol però també del govern català", ha dit Camats que ha remarcat que ja fa més d'un any que a Catalunya les mobilitzacions tenen especial incidència per les retallades que està aplicant el govern català des de fa més d'un any i mig.

"Demanarem a la consellera que no sigui de nou el govern català l'inspirador de noves retallades i que no apliqui el que ja ha traspassat les línies vermelles i que és evident que afecta a la qualitat", ha avançat la portaveu parlamentària que també ha volgut qualificar d'èxit les mobilitzacions que han tingut lloc avui i on han coincidit per primera vegada mestres, pares i mares, professors, i també personal del lleure i el professorat d'idiomes". "La gent no entén com es pot estar salvant bancs mentre es retalla en educació; com s'estan traient metres de les aules, augmentant les ràtios mentre es crida a casinos a venir a casa nostra", ha explicat Camats. "Per això milers de persones no han anat a les aules i milers de persones han acudit a les manifestacions de Lleida, Barcelona, Tarragona o Manresa", ha assegurat la diputada.

Polèmica amb la Copa del Rei

En relació a les declaracions de la presidenta de la Comunitat Autònoma de Madrid, Esperanza Aguirre, Camats ha dit que "sembla que enyori altres temps quan es podien tancar les places per decret", i ha acusat a Aguirre d'intentar crear una "cortina de fum" per tapar la desviació del dèficit i la "mala gestió" a la seva comunitat i per la polèmica amb Bankia.

A més, per a Camats "la Casa Reial s'ha guanyat que li estirin de les orelles", i ha assegurat que és la monarquia qui hauria de reflexionar sobre el per què motiva una xiulada en contra.

Pacte Fiscal

Per altra banda, la portaveu parlamentària ha valorat positivament "la bona sintonia" entre el PSC i Duran pel acte fiscal. "Benvinguda sigui", ha afirmat perquè "farà més fort, creïble i defensable un pacte fiscal amb més unitat política i social".