03.06.14

ICV-EUiA portarà al Ple Municipal una moció per demanar un referèndum entre monarquia i República

ICV-EUiA de Granollers ha presentat avui una moció en referència a l'abdicació de Joan Carles de Borbó, coneguda públicament ahir mateix, i que pretén convertir en rei al seu fill, Felip de Borbó.

El text registrat reclama el compromís de l'Ajuntament de Granollers en la consecució d'un nou model d'Estat més just i democràtic, i insta al Govern de l'Estat a convocar un nou procés constituent que culmini amb un referèndum en que la ciutadania pugui escollir lliurement si vol formar part d'una monarquia o d'una República.

El Portaveu ecosocialista, Josep Casasnovas, ha expressat la convicció que “l'actual model d'Estat està totalment esgotat, des de la monarquia fins al bipartidisme, passant per una justicia que no és igual per a tothom, i cal que la ciutadania pugui decidir-ho tot”.

Casasnovas també s'ha referit a la necessitat de mantenir la consulta pel dret a decidir a Catalunya i ha considerat que “ambdós processos són del tot complementaris i tracten del mateix, de donar el poder al poble, i per això els recolzem”.

La moció es debatrà al ple municipal de final de mes, i ICV-EUiA es mostra esperançada en que el PSC de Granollers no obeeixi les directrius marcades per Rubalcaba i es posicioni al costat de la democràcia i de la República, com diu als seus estatuts i a tots els seus documents.