03.10.16

ICV-EUiA posa a disposició la seva investigació sobre les irregularitats d'AGISSA

La portaveu de l'agrupació d'ICV-EUiA Eugènia Pascual ha manifestat que "celebrem que la CUP, a través de la seva denúncia presentada a anticorrupció, hagi aconseguit enjudiciar al senyor Piferrer. Nosaltres ens vàrem decantar per presentar una denúncia a l’oficina Antifrau de Catalunya. Tanmateix, com que buscàvem exactament aquest objectiu, ens congratulem de l’enjudiciament penal del senyor Piferrer com a conseller delegat d’AGISSA"

AGISSA
L'expedient de l'oficina antifrau presentat el passat mes de febrer per l'agrupació d'ICV-EUiA de Girona ha quedat a la disposició de la fiscalia anticorrupció per augmentar i reforçar els arguments i indicis investigats, com està establert legalment. Pascual ha comentat que "ens posem a disposició de qui ho desitgi per a explicar detalladament els indicis d’irregularitats en les auditories del 2012 i posterior 2013, i que varen acabar amb la petició d'una Comissió d'investigació a la legislatura passada per part del nostre grup municipal ICV-EUiA. Si no fos perquè es va acabar la legislatura i es va estroncar la investigació, haguéssim seguit investigant".
 
En acabar-se la legislatura passada i com que no van poder assegurar la continuïtat de la investigació, al quedar ICV-EUiA fora del consistori, Pascual ha explicat que "vàrem decidir en assemblea presentar la denúncia a l'oficina Antifrau amb un triple objectiu: que la gestió irregular d'AGISSA no quedés impune, que es compensés als ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià per la possible sobre-facturació i males inversions en infraestructures i per demostrar que és fals l’argument que ens han repetit un i un altre cop que la gestió privada és bona i la pública la ineficient". En aquest sentit Pascual ha afegit que "des d'ICV-EUiA reclamem que la Taula per la Municipalització que l'Ajuntament de Girona ha creat, on nosaltres també hi serem es convoqui i funcioni diligentment, i confirmi com a un instrument real per avançar cap a la municipalització del servei d'aigües. La nostra por és que sigui creada simplement per a cobrir la imatge de cara a la ciutadania i la resta de l’oposició ,sense una intenció real de que el servei d’aigües sigui municipal en acabar la segona pròrroga que durarà fins al 31 de desembre del 2020".