31.03.14

ICV-EUiA presenta les seves propostes per al Pla de Xoc 2014

Els ecosocialistes han presentat una bateria de propostes socials per a millorar el Pla de Xoc i aprofundir més en els sectors més necessitats com ocupació, habitatge social, bonificacions d'impostos, pobresa energètica i cooperativisme

ICV-EUiA de Granollers ha lliurat al Govern Municipal de Granollers una bateria de propostes per a ser incloses en l'elaboració del Pla de Xoc 2014, adreçades en la seva majoria a les famílies amb més necessitats.

El Portaveu del grup, Josep Casasnovas, ha explicat que es tracta de propostes "assumibles per a qualsevol govern d'esquerres, i que pretenen donar una mica d'oxigen als sectors més desafavorits de la ciutat i combatre la pobresa i l'exclusió social amb més recursos".

Així, els ecosocialistes proposen destinar un mínim 200.000€ més a plans d'ocupació per a ocupar a més persones, i que aquests plans es puguin dedicar també a posar al carrer equips d'Agents Cívics o de mediadors comunitaris als barris, així com a arreglar i ampliar la xarxa de carrils bici.

ICV-EUiA proposa també l'impuls de cooperatives de treballadores i treballadors que es trobin a l'atur, així com importants subvencions en la quota de l'IBI per a famílies amb rendes baixes.

D'altra banda, Casasnovas ha demanat també que es destinin més esforços a fer front a la pobresa energètica, és a dir, a la impossibilitat de moltes famílies per a fer front als rebuts mensuals de l'electricitat, l'aigua o el gas. Finalment, la proposta ecosocialista també contempla la possibilitat de duplicar els pisos destinats a l'acollida d'urgència.