18.11.14

ICV-EUiA proposa anul·lar la indemnització del magatzem Castor i desmantellar-ne definitivament les instal·lacions

També mostren el seu rebuig a la proposta d'Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió entre la Unió Europea i Estats Units, coneguda com a TTIP.

ICV-EUiA portarà al Ple de Granollers les polèmiques del magatzem Castor i la multimilionària indemnització que se li pagarà a l’empresa ACS, i del Tractat d’Associació Transatlàntica per al comerç i la inversió (TTIP).

 

El Portaveu d'ICV-EUiA, Josep Casasnovas, ha presentat dues mocions sobre aquests assumptes, ens les que reclama, per una banda, que no es faci efectiva la indemnització de 1.350.000.000€ que el Govern Central ha assignat a l’empresa ACS (propietat de Florentino Pérez), en considerar-ho “injust, desproporcionat i fruit d’una nefasta gestió política”.

 

Els ecosocialistes asseguren que, un cop calculats els interessos, aquesta indemnització ascendirà fins als 4.700.000.000€ “que acabarem pagant, com sempre que van maldades, els ciutadans i ciutadanes, que ni en tenim culpa ni n’haguessim olorat cap benefici si hagués sortit bé”. A més, ICV-EUiA reclama el desmantellament immediat i definitiu del magatzem gasístic Castor, que ha provocat prop de 500 terratrèmols a la zona de l’Ebre i de Castelló en els darrers mesos.

 

D’altra banda, Casasnovas ha carregat durament contra el conegut TTIP, i hi ha mostrat el seu rebuig frontal per considerar-lo “nociu per a la democràcia i els drets socials i laborals de treballadores i treballadors”. El text dels ecosocialistes reclama llum i taquígrafs a les negociacions, i un procés democràtic de presa de decisions en aquest aspecte, cel·lebrant plens monogràfics i debats públics per a traslladar un debat rigorós i profund a la ciutadania. Per al regidor “ens volen fer passar gat per llebre, i volen situar-nos legalment en la absoluta desprotecció laboral i social, emparant-se en la millora de les relacions comercials, i no ho permetrem”.