05.12.14

ICV-EUiA proposa crear un subsidi per a persones desocupades sense altres cobertures

Els ecosocialistes reclamen eliminar la necessitat d’haver estat un any sense prestació ni subsidi, eliminar la durada màxima de sis mesos, que la quantia de la prestació s’elevi fins els 480€

El cap de files d’ICV-EUiA, Josep Casasnovas, ha presentat una moció per a reclamar al Govern de l’Estat que modifiqui profundament la proposta de subsidi que està treballant, de cara a donar cobertura a persones descoupades sense cap altre prestació.

 

La proposta del Govern contempla la necessitat d’haver estat un any sense cobrar cap prestació ni subsidi i tenir un mínim de dues persones a càrrec, i tindria una quantificació econòmica entorn als 390-440€ i una durada màxima i improrrogable de 6 mesos.

 

El grup municipal d’ICV-EUiA denuncia que aquestes condicions no permetran sobreviure amb dignitat a les famílies que es trobin en aquesta situació de precarietat i reclama eliminar les condicions prèvies d’accés i la durada màxima de 6 mesos, així com augmentar la quantia de la prestació fins a 480€.

 

El Portaveu del grup ha explicat que “la proposta inicial dels sindicats té sentit, i serveix per a combatre l’exclusió social i tractar de sostenir a milers de famílies que es troben a la corda fluixa, però el Govern de Rajoy la vol pervertir i convertir-la en una ajuda minoritària i poc útil a efectes pràctics”.

 

ICV-EUiA reclama també als governs català i estatal acordin amb els agents socials una revisió integral dels sistemes de garantia de rendes per a posar en marxa d’una renda garantida de ciutadania, tal com reclama la Iniciativa Legislativa Popular presentada fa uns mesos.