04.02.15

ICV-EUiA proposa identificar i bonificar els paradistes que vènen productes de “Kilòmetre 0”

Els ecosocialistes demanen premiar als paradistes que produeixen els productes agroalimentaris que comercialitzen, així com el tipus de sistema de producció tradicional, integrat i ecològic

El Portaveu d’ICV-EUiA, Josep Casasnovas, ha presentat una moció en que proposa que s’identifiqui i es destaqui aquelles parades dels mercats de Granollers que produeixin en la modalitat “Kilòmetre 0”.

Es consideren de “Kilòmetre 0” aquells paradistes que venen els productes agroalimentaris que ells mateixos han produit, especialment aquells que conreen mitjançant mètodes tradicionals i ecològicament sostenibles.

Al text, ICV-EUiA proposa bonificar les taxes que paguen aquests paradistes en un 25% per a tots els productors que acreditin ser de Kilòmetre 0, i fins a un 40% a aquells que, a més, venen productes ecològics.

En aquest sentit, Casasnovas ha declarat que “cal apostar pels productes de proximitat i defensar l’agricultura ecològica i els cultius tradicionals, pel seu valor i pel benefici ambiental i de salut que suposen per als consumidors i consumidores, i per al conjunt de la nostra societat, reduint l’impacte ambiental de manera clara”.