03.10.13

ICV-EUiA protesta contra la candidatura als Jocs Olímpics d’hivern i engega la campanya #NoJuguem

Casasnovas ha reivindicat que la despesa prevista per a aquests Jocs es destini a polítiques socials i ha criticat el suport que ha prestat el Govern de Granollers a la candidatura

El portaveu dels ecosocialistes, Josep Casasnovas, s'ha mostrat contrari a la candidatura de Barcelona-Pirineus per a la realització dels Jocs Olímpics d'hivern de 2022, i ha reclamat que el cost de més de 3.200 milions d'euros es destini íntegrament a polítiques socials.

ICV-EUiA ha criticat la roda de premsa de la que ahir va participar l'alcalde Mayoral aVic, ja que diuen que no s'ha debatut ni comentat el posicionament en cap òrgan pertinent, i exigeixen esperar al resultat del procés participatiu o consulta que es preveu fer a Barcelona.

Casasnovas ha qualificat de "irresponsabilitat social i política" plantejar aquest projecte "en un context duríssim de crisi i retallades, i amb un atur altíssim que no s'atura", i ha advertit que la seva organització serà molt beligerant contra aquesta candidatura.

 

Xantatge

 

ICV-EUiA ha carregat durament contra el que consideren un xantatge dels promotors de la candidatura, que la vinculen al desdoblament de la línia de ferrocarril de Barcelona-Granollers-Vic-Puigcerdà. Per als ecosocialistes aquesta línia s'ha de desdoblar des de fa dècades i no per uns Jocs Olímpics, sinó per les necessitats diàries dels catalans i les catalanes.

"No acceptarem caramels enverinats de qui mai ha complert les seves promeses en matèria d'infraestructures, ni ens vendrem l'ànima per un desdoblament mentre acabem d'enfonsar l'economia del territori", ha afirmat el Portaveu d'ICV-EUiA.