20.06.14

ICV-EUiA reclama un calendari de tancament de totes les centrals nuclears

Els ecosocialistes han presentat una moció en que es reclama que no s’allargui més la vida de les centrals actives que suposen un risc real

El portaveu dels ecosocialistes, Josep Casasnovas, ha presentat una proposta al Ple de l’Ajuntament per a reclamar al Govern central un calendari de tancament de totes les centrals nuclears de l’Estat Espanyol.

El text presentat també proposa oferir suport institucional a la Campanya “25 anys accident Vandellòs I”, que reclama més seguretat en les centrals i el seu desmantellament progressiu mitjançant un calendari creïble.

Casasnovas ha assegurat que “un país que vol mirar al futur, ha de mirar a les energies netes i no pas a les més contaminants i perilloses” i sobre la seguretat a les centrals ha assegurat que “l’incompliment dels terminis legals de vida útil de les nuclears a Espanya és una irresponsabilitat enorme, que suposa multiplicar els riscs socials i ambientals, per al benefici d’uns pocs poderosos”.

Tant el text, com el propi portaveu, han volgut desmentir alguns dels arguments més repetits pel lobby pro-nuclear i han deixat clar que “tots els treballadors tindrien feina garantida, com a mínim, per als propers 20 anys”.