18.03.14

ICV-EUiA reclama els diners de les multes als bancs per a ajudes al lloguer social

Els ecosocialistes proposen a l’Ajuntament que l’import de les sancions que s’imposin als bancs per tenir habitatges desocupats es destini íntegrament a fomentar el lloguer social

La coalició de Granollers ha presentat una moció en la que proposa a l'Ajuntament de Granollers que destini
a polítiques d'habitatge social, i especialment de lloguer social, tot els ingressos obtinguts amb les multes als bancs que tinguin habitatges desocupats.

El portaveu d'ICV-EUiA, Josep Casasnovas, ha presentat la moció que considera "lògica i raonable, ja que persegueix la mateixa finalitat que la normativa sancionadora aprovada al gener, que és fomentar el lloguer social a Granollers". 
 

ICV-EUiA reclama que "les administracions han de ser proactives i participar del conflicte social per a forçar l'adequació de la legislació a la realitat actual i per a donar respostes immediates", i estima que el règim sancionador de fins a 900.000€ serà útil per a que moltes famílies resolguin la seva situació de necessitat i per a incentivar les entitats financeres a posar els habitatges al mercat a preus més assequibles.

Els ecosocialistes també preveuen que aquestes sancions puguin destinar-se a cobrir ajudes d'emergència social en els casos de famílies que es vegin o s'hagin vist afectades per un procés de desnonament.