11.03.14

ICV-EUiA reclama la “Plaça del 14 d'abril” i que onegi la bandera republicana

El grup d'ICV-EUiA ha presentat dues mocions a l'entorn del 14 d'abril, quan es complirà el 83è aniversari de la proclamació de la IIª República

ICV-EUiA de Granollers ha registrat avui dues mocions per a reclamar, d'una banda, que la bandera republicana onegi a l'Ajuntament el proper 14 d'abril, en commemoració i homenatge a l'aniversari de la República "i als milers de granollerines i granollerins que, fidels al seu compromís democràtic i republicà, varen lluitar contra els colpistes i posteriorment contra la dictadura".

 

D'altra banda, la segona moció sol•licita que l'actual Plaça Manel Montanyà (qui fou Alfèrez del bàndol franquista) passi a anomenar-se "Plaça del 14 d'abril".

 

El Portaveu ecosocialista, Josep Casasnovas, ha defensat la proposta, i ha reclamat a la resta de grups que no amaguin la memòria històrica del nostre país i que "facin un exercici de dignificació cap a moltes persones que van defensar Granollers i Catalunya davant el franquisme".

 

Els ecosocialistes també han anunciat que preparen diverses activitats pròpies per a commemorar l'efemèride del 14 d'abril.