16.10.13

ICV-EUiA reclama que es faciliti el retorn de les restes dels catalans enterrats al Valle de los Caídos

En una moció sobre memòria històrica també reivindiquen la tornada dels papers de Salamanca i la dignificació del Memorial Democràtic

ICV-EUiA de Granollers ha presentat una moció, per a ser debatuda al Ple Municipal d’aquest mes, en defensa de la recuperació de la memòria històrica del nostre país. Els ecosocialistes aleguen que “cal seguir fent esforços per recuperar aquesta memòria i per difondre-la, perquè tenim el convenciment que és necessari conèixer el passat per entendre el present i construir el futur”.

El portaveu de la coalició, Josep Casasnovas, ha proposat que el Govern faciliti els tràmits i assessori a totes les families que vulguin recuperar les restes dels seus familiars enterrats al Valle de los Caídos, i el retorn de tots els papers de Salamanca, en compliment dels acords adquirits.

ICV-EUiA proposa també donar suport a la querella argentina contra els crims franquistes, entre els que destaca l’assassinat del President Lluís Companys, i reprovar els actes d’enaltiment del franquisme o del nazisme que darrerament s’han succeït a diversos indrets, prestant especial atenció a l’homenatge institucional a la “División Azul” que va comptar amb el suport institucional de diverses institucions.

Casasnovas ha insistit que “el poble que oblida el seu passat està condemnat a repetir-lo, i Granollers no vol repetir els temps del feixisme, ni de la manca de llibertats socials o polítiques”.