03.06.15

ICV-EUiA reclama a Rigau que lideri l'oposició al desplegament de la LOMQE i ofereixi suport jurídic a les famílies que han desobeït les "proves Wert"

Joan Mena lamenta al Parlament que la inspecció hagi amenaçat amb expedientar algunes escoles que han fet objecció de consciència a aquestes proves

Joan Mena a l'Hemicicle amb Hortènsia Grau i Lorena Vicioso

El portaveu d'Ensenyament d'ICV-EUIA, Joan Mena, ha reclamat aquest dimecres a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que lideri l'oposició de diverses comunitats autònomes al desplegament de la LOMQE, coneguda com a ‘llei Wert', i que presti suport administratiu i jurídic a aquelles famílies que s'han negat a realitzar les proves de tercer de primària que preveu aquesta norma, que Mena ha anomenat "proves Wert". Així ho ha reclamat Mena a Rigau al ple del Parlament, en una pregunta durant la sessió de control al Govern, després de denunciar que ha tingut coneixement que el departament ha amenaçat amb expedientar algunes direccions de centres que han fet objecció a aquestes proves. Per això, el diputat roig i verd també ha lamentat que la consellera "gesticuli", dient que s'oposa a la llei Wert, mentre "l'aplica en tot allò que comparteix ideològicament amb el PP".

El portaveu d'Ensenyament d'ICV-EUiA ha reclamat a Rigau, en primer lloc, que "no publiqui els resultats d'aquestes proves" i que es comprometi "a que no seran utilitzades per segregar alumnes ni establir rànquings de centres".  Mena també ha demanat a la consellera que "acompanyi amb tot el suport administratiu i jurídic, si cal, les famílies que s'han negat a fer les proves Wert a Catalunya; el mateix que vostè diu que ha fet amb les famílies que volen defensar el model d'immersió lingüística".

I en tercer lloc, el diputat ha proposat a Rigau que "lideri una ofensiva amb la resta de Comunitats que no estan governades pel PP en contra del desplegament de la LOMCE". "Ara que el PP ha perdut estrepitosament les eleccions a moltes comunitats autònomes, Wert ja no té legitimitat per desplegar una Llei que a més té tota la comunitat educativa en contra", ha argumentat el també portaveu adjunt d'ICV-EUiA, i mestre de professió.

Mena ha fet aquestes reclamacions al ple del Parlament després d'afirmar-hi que "hem tingut coneixement, per part d'algunes direccions de centres, que el Departament, a través de la Inspecció, ha amenaçat amb expedientar les direccions d'aquests centres o, fins i tot, ha repetit algunes proves sense avisar les famílies objectores vulnerant el seu dret a protestar". 849 famílies a una quarantena de centres diferents s'havien negat a obeir el ministre Wert i la consellera Rigau i havien fet objecció de consciència a les proves de tercer de primària, que el departament va portar a terme fins el passat 15 de maig.

Rigau "gesticula dient estar contra la LOMCE, però finalment l'aplica en tot allò que comparteix ideològicament amb el PP"

"La seva Conselleria", ha lamentat Mena interpel·lant a Rigau, "gesticula dient estar contra la LOMCE, però finalment l'aplica en tot allò que comparteix ideològicament amb el PP". El portaveu d'Ensenyament també ha recordat que "des de fa més d'un any, molts grups de l'oposició amb la Comunitat Educativa al capdavant, vam voler desplegar un Pla per evitar l'impacte de la LOMCE a Catalunya, però vostè no li ha fet ni cas".

Per això, el diputat roig i verd ha acabat demanant a Rigau si "està defensant els seus interessos de classe", "més enllà de la gesticulació contra la Llei Wert, ara que ha vist que el boicot ciutadà a aquestes proves és potent i posa en perill el model mercantilista de l'educació que vostè comparteix amb el Ministre Wert".