16.07.14

ICV-EUiA reclama el suport del Ple per als activistes de la PAH denunciats per Catalunya Caixa

Els ecosocialistes demanaran al consistori que doni suport als encausats per l'ocupació de l'oficina de CX a l'Ametlla del Vallès

ICV-EUiA de Granollers ha presentat avui una moció reclamant el suport del Ple Municipal de l'Ajuntament per als 7 activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) que han estat denunciats per Catalunya Caixa (CX), després que aquests ocupessin la sucursal de l'entitat financera a l'Ametlla del Vallès per a reclamar una negociació per evitar un desnonament.

El text reclama el suport del consistori per als denunciats i per a la PAH i la seva lluita constant, de la mateixa manera que reclama a Catalunya Caixa que s'avingui a negociar les condicions de dació en pagament amb la família afectada, i abandoni l'actitud actual, que va ser causant de les protestes.

El Portaveu ecosocialista, Josep Casasnovas, ha considerat que la ocupació de l'oficina de CX “no va fer mal a ningú, ni va ocasionar cap dany a la sucursal, i va ser una forma de protesta pacífica davant de la injustícia màxma que suposen els desnonaments”.

Es dona el cas que un dels activistes encausats és Agustí Gonzalo, regidor d'ICV-EUiA a Santa Eulàlia de Ronçana, de qui Casasnovas ha destacat “el compromís sempre ferm amb els seus veïns i veïnes i amb allò que és just”.

El portaveu d'ICV-EUiA s'ha mostrat confiat en l'absolució total dels 7 activistes, però ha reclamat “que es faci difusió de la seva situació, per a castigar aquells que intenten silenciar, amb denúncies i amenaces, la legítima veu de protesta del poble”.