10.06.12

ICV-EUiA s'adhereix a la Plataforma Defensem el Port Vell

Ricard Gomà afirma que “Trias es proclama ‘l’alcalde de les persones’ però defensa un model de ciutat al servei d’interessos privats i exclusius”

ICV-EUiA de Barcelona ha comunicat la seva adhesió a la Plataforma Defensem el Port Vell, en contra del projecte que està tramitant l'Autoritat Portuària per convertir aquest espai en una marina de luxe. "El govern de CiU encapçalat per Xavier Trias aposta per un Port Vell elitista, excloent, antiecològic i generador de barreres visuals entre la ciutat i el mar", ha denunciat el president de la coalició a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà.

"Trias, que es proclama ‘l'alcalde de les persones', defensa en canvi un model de ciutat al servei d'interessos privats i exclusius", amb projectes com aquest, "que a qui beneficia no és als veïns i veïnes de la Barceloneta, sinó a un promotor privat i a propietaris de iots de luxe sense cap vincle amb la nostra ciutat", ha lamentat Gomà.

"Des d'ICV-EUiA ens oposem frontalment a aquest projecte, i així ho hem defensat a les comissions i al Plenari municipal, però volem fer-ho també al costat del moviment veïnal i de la ciutadania que es mobilitza", ha afirmat Gomà. "Volem un altre model de front litoral, d'apropiació ciutadana dels espais i no d'ús restrictiu i al servei del luxe", ha assegurat, afegint que "el nostre model és el de la recuperació de les platges, i no el de l'Hotel Vela, el Maremagnum i el World Trade Center".