06.06.12

ICV-EUiA vota contra la retallada del servei de suport educatiu a les escoles bressol

Ricard Gomà destaca que “el govern s’ha quedat sol” aprovant la reducció horària a la reunió del Consell Rector de l’IMEB

Ricard Gomà

El president del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha expressat avui el vot contrari de la coalició a la reunió del Consell Rector de l'IMEB que ha donat llum verd a la reducció horària del personal de suport a les escoles bressol municipals. Per Gomà, "aquest és el primer pas d'un anunciat procés de desmantellament en l'etapa educativa del 0-3".

"A la reunió d'avui s'ha evidenciat, a més, la solitud del govern municipal en el seu afany per desmuntar les garanties de qualitat educativa" a les escoles bressol municipal, ja que "ni els representants dels treballadors i treballadores ni cap grup polític ha prestat el seu suport" a l'aprovació d'un plec de clàusules que "consuma la retallada en el servei de suport educatiu". En el plec no hi figura, a més, el conveni col·lectiu que haurà de ser aplicable als professionals de suport.

"Avui el govern municipal inicia formalment el procés de desmuntatge d'una xarxa d'escoles bressol de qualitat, amb l'impuls de mesures que no responen en cap cas a criteris de millora educativa, que empobreixen el servei i que es fan compatibles amb un increment de preus del tot abusiu per a les famílies", ha afirmat Gomà.