02.05.12

ICV-EUiA vota en contra de la Ronda Nord de Figueres

ICV-EUiA ha votat avui en contra de la moció que ERC ha presentat en la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament, instant a fer que la Ronda Nord de Figueres sigui sense peatge.

Després de les votacions, el diputat per Girona, Joan Boada, ha explicat que el vot en contra de la coalició ecosocialista: "a diferència d'ERC, CiU i PSC, nosaltres sempre ens hem posicionat en contra de la Ronda Nord, i per tant no té sentit votar a favor de fer-la lliure de peatges". Boada ha recordat que "el model de mobilitat que defensem des d'ICV-EUiA és el de la mobilitat sostenible i amb sentit comú" i que la proposta ecosocialista "sempre ha estat i segueix essent garantir la construcció de la sortida Figueres Nord a l'AP7 i fer gratuït el tram d'autopista entre Figueres Nord i Figueres Sud, tal i com actualment ja es fa a Girona". Boada també ha afegit que "més enllà del nostre model de mobilitat, no ens poden anar repetint cada dia que no hi ha diners per a la sanitat i l'educació i alhora anar fent carreteres i rondes quan ja tenim construïdes vies que poden realitzar la mateixa funció amb una inversió molt menor".
Joan Boada també ha volgut recordar que en el marc de les protestes #novullpagar, "el posicionament d'ICV-EUiA respecte de l'AP7, el desdoblament de l'NII i la Ronda de Figueres, sempre ha estat evitar que dotze carrils travessin l'Empordà en paral·lel i per aquesta raó demanem el rescat de l'AP7 per tal que amb tres carrils per banda faci les funcions de l'NII, d'aquí la nostra insistència en què es realitzi la sortida de Figueres Nord".
La moció d'ERC ha estat rebutjada, la qual cosa per a Joan Boada "obre la possibilitat que el govern de CiU tiri endavant la Ronda Nord, i a més, fent-la de peatge".