18.05.16

ICV exigeix ​​a la Comissió que no prengui cap decisió sobre possibles sancions amb un govern en funcions

Urtasun considera que "fixar a principis de juliol la data de possibles sancions és purament electoralista, s'ha d'esperar a negociar amb el nou govern"

Ernest Urtasun durant una intervenció al Parlament Europeu

Després de la reunió del col·legi de comissaris, la Comissió Europea ha anunciat que atorga a Espanya una pròrroga d'un any en el compliment dels seus objectius de dèficit i posposa fins a principis de juliol la decisió d'imposar sancions per l'incompliment. Per l'eurodiputat d'ICV Ernest Urtasun, "posposar la decisió a juliol és purament electoralista". Així, Urtasun alerta que "el govern del PP ha enganyat a la Comissió Europea i als ciutadans. La seva rebaixa d'impostos només beneficiava a una minoria privilegiada i minvava els comptes públics "
 
Sobre l'ajust addicional que Espanya hauria de fer per complir amb la nova pròrroga i que podria situar-se en una reducció de 8.000 milions del dèficit en dos anys, Urtasun, ha afirmat que "exigirem a la Comissió que no es demani ni una sola retallada més, especialment en el cas de les CCAA que són les que assumeixen la despesa social ". Urtasun també ha recordat que "la reforma laboral de la qual ara la CE demana una altra volta de rosca, és una de les causes de l'ascens del dèficit, ja que la precarietat que ha imposat és un forat negre per als comptes de la Seguretat Social les ingressos han caigut en picat ".
 
Urtasun també ha subratllat que aquesta nova pròrroga "demostra que les normes fiscals de la UE responen només al dogmatisme ideològic dels que les van dissenyar." Així, per l'eurodiputat "si s'incompleixen constantment per tants estats és per què no funcionen. És urgent canviar-les i deixar d'amenaçar amb exigències de més retallades i pèrdues de drets socials i laborals com està fent ara la Comissió ".