08.11.16

ICV exigeix ​​a Guindos que acabi amb els privilegis fiscals a les rendes altes

Urtasun diu que al Parlament Europeu “hi ha una majoria clara contra el bloqueig dels fons estructurals, la Comissió ha de tancar el procés sense sancions"

La Comissió de Desenvolupament Regional i la Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu han celebrat una compareixença amb el ministre d’economia del Govern del PP, Luis de Guindos, i el ministre portuguès de finances, Mario Sègol, en el marc del diàleg estructurat amb la Comissió Europea per la possible suspensió dels Fons Estructurals i d'Inversió Europeus a l'Estat Espanyol y Portugal.

En aquest marc, l’eurodiputat i portaveu d’ICV, Ernest Urtasun ha dit que si avui ens trobem aquí “és per la pèssima gestió econòmica del PP. Sense una reforma fiscal com la del 2014 avui no tindríem l’amenaça del bloqueig dels fons. Només acabant amb els regals fiscals a les rendes més altes de gairebé 5.000 milions al IRPF en 2015, no faria falta cap ajust més”.

Per Urtasun “la Comissió ha de tancar la porta a la possibilitat de bloquejar fons estructurals. El Parlament ha manat per segona vegada consecutiva un missatge molt clar: els Fons Estructurals i d'Inversió són una important eina de redistribució entre els Estats Membre, amb els quals es financen programes socials que lluiten contra la pobresa, la discriminació i la desigualtat”. En aquest sentit, Urtasun creu que en el marc del diàleg estructurat, “ha quedat clar que hi ha una majoria clara al Parlament Europeu contra el bloqueig dels fons estructurals, la Comissió ha de tenir-ho en compte i tancar el procés sense sancions”.

“Les CCAA no tenen la culpa de la pèssima gestió del govern de Rajoy o qualsevol altre govern pel que fa als objectius de dèficit. Criem que s'ha de retirar qualsevol condicionalitat macroeconòmica de qualsevol Fons Europeu i recordem que el PP que ara renega de sancions per, va votar amb entusiasme el 2013 el marc legal que les permet", ha dit l’eurodiputat ecosocialista.