01.06.16

ICV felicita a l'ONG Pro-Activa Open Arms pel premi Ciutadà Europeu 2016 atorgat pel Parlament Europeu

Ernest Urtasun diu que el premi envia un missatge al Govern espanyol i la resta de governs europeus per la seva passivitat amb els refugiats

Imatge del TW de Pro-Activa Open Arms

L’eurodiputat d’ICV i portaveu, Ernest Urtasun, ha felicitat avui a Pro-Activa Open Arms per reconeixement rebut amb el Premi a la Ciutadania Europea que li ha donat el Parlament Europeu. Pro-activa Open Arms és la primera organització de socorristes voluntaris que es va traslladar a Lesbos per a rescatar refugiats que naufraguen al mar Egeu.

Urtasun, que ha estat promotor, junt amb altres eurodiputats catalans d’aquesta candidatura, creu que aquest reconeixement “envia un missatge clar contra la passivitat del govern espanyol i la resta de governs europeus i sobre la necessitat d’actuar amb urgència davant la greu crisi humanitària”.

“Estem molt contents que el Parlament Europeu hagi reconegut la gran tasca feta per Proactiva Open Arms i esperem que aquest premi serveixi per tornar a posar de manifest la necessitat urgent d’engegar una missió oficial de salvament de persones al mediterrani amb fons europeus i que s’obrin vies legals i segures d’entrada a la UE per a que ningú més hagi d’emprendre aquest perillós viatge” ha declarat Urtasun.

L’eurodiputat, que juntament amb Josep Maria Terricabras van organitzar al Parlament Europeu la projecció del documental “To Kyma. Rescat al mar Egeu”, que narra la heroica historia de la ONG, ha volgut també agrair tot el suport rebut, ajudant així a fer possible aquest més que merescut reconeixement.

El Premi Europeu de la Ciutadania és un premi que atorga el Parlament Europeu des de 2008 per reconèixer persones i associacions que contribueixin a la cooperació europea i a la promoció de valors comuns.