16.03.17

ICV felicita als Verds holandesos pels seus resultats

Urtasun espera que l’extrema dreta també sigui derrotada a les eleccions a França i a Alemanya

Victòria Verds Holandesos

L’eurodiputat d’ICV, Ernest Urtasun, ha felicitat al candidat de l’esquerra verda holandesa Jesse Klaver, després dels seus bons resultats a les eleccions generals i haver “plantat cara” a l’extrema dreta xenòfoba del partit de Geert Wilders. “Groenlinks ha fet una campanya plena de valors positius, amb un missatge clar de solidaritat, justícia social, tolerància i defensa del medi ambient”, ha assegurat Urtasun.

Segons Urtasun, és significativa la pèrdua de suport dels partits que formaven el govern, ja que “els partits de l’stablishment han patit la pèrdua més pronunciada de suport popular. La socialdemocràcia ha passat a tenir un paper residual, desprès d’anys amb una agenda neoliberal i imposant l’austeritat tant a Holanda com a Europa, amb el socialdemòcrata holandès Dijsselbloem president l’Eurogrup”.

Sobre el context internacional l’eurodiputat ha afirmat que “després d'Àustria, amb la victòria del candidat verd, aquestes eleccions mostren que estem guanyant la batalla a l’extrema dreta. Esperem consolidar la dinàmica a les eleccions de França i a les d’Alemanya, i que Le Pen i AfD també siguin derrotades amb la mateixa claredat que ho ha estat Wilders.”