23.11.12

ICV de Figueres denuncia el tracte de favor de Santi Vila cap al Montessori

Monfort: “presentarem un recurs contenciós administratiu contra la decisió de bonificar la meitat de l’impost de construcció del col·legi Montessori, que no té cap fonament per ser declarada actuació d’especial interès o utilitat municipal”

Xavier Monfort, regidor i portaveu d’Iniciativa per Catalunya – Verds de Figueres ha anunciat avui que presentarà un recurs contenciós administratiu contra la decisió del govern de Santi Vila (CiU) de bonificar el 50% de l’impost de construcció a l’empresa Montessori Empordà SL. Per al regidor ecosocialista la bonificació no està fonamentada, ja que no s’explica perquè es consideren instal·lacions d’especial interès o utilitat municipal: “Quan alguna cosa és d’interès general, se’n beneficien tots els ciutadans de Figueres però una escola d’elit no és d’interès general. Ja es va fer un pas des de l’administració local cedint-li un terreny públic i que ara se’ls bonifiqui la construcció ja és el súmmum”.

En aquest sentit, i tenint en compte que es tracta d’una escola privada, l’interès és només per a una minoria molt concreta dels figuerencs. A més, a aquesta escola privada ja se li ha cedit un terreny de propietat pública i suposaria que se la beneficiaria doblement, tot i tractar-se d’una empresa amb afany de lucre.

Des d’ICV de Figueres es considera indecent que l’alcalde no vulgui condonar el pagament de la plusvàlua a les persones desnonades o que retalli en les llars d’infants i en canvi no faci pagar a una escola d’elit els mateixos tributs que a qualsevol ciutadà de Figueres. Vila s’assembla més al Sheriff de Sherwood -que robava als pobres per donar-ho als rics- que no al Robin Hood.

Monfort afirma que “no entenem aquest joc de l’alcalde i candidat de CiU al Parlament que exigeix esforços a tort i a dret i bonifica els més rics. És un alumne avantatjat de les polítiques de retallades i de suport als poderosos que porta a terme el president Mas”