26.10.12

ICV de Figueres proposa solucions als desnonaments davant la inoperativitat de l’ajuntament

Monfort denuncia que l’ajuntament ha perdut el temps i amaga la seva inoperativitat amb el traspàs de competències al Consell Comarcal

Xavi Monfort, portaveu i regidor del grup municipal d'Iniciativa per Catalunya Verds de Figueres (ICV-EPM) ha denunciat avui la falta de voluntat de l’ajuntament de Figueres per donar resposta a les famílies que es troben en risc de desnonament, i les que s’hi poden trobar en un futur. Segons Monfort “l’Ajuntament no es vol adonar d’una realitat cada vegada més evident i deixa en l’estacada i en la marginalitat les desenes de famílies que poden perdre i que ja han perdut el seu habitatge per no poder pagar la hipoteca”.

 

Després de 8 mesos negociant per impulsar un servei d’intermediació hipotecària, des d’ICV es considera que l’Ajuntament ha incomplert els compromisos que va assumir en els plens municipals: per oferir i mantenir el servei en l’Oficina d’Habitatge de Figueres. Posteriorment es va mancomunar el servei, traspassant les competències al Consell Comarcal de l’Alt Empordà. En aquest sentit, Monfort denuncia que “el fet de mancomunar competències no és excusa per deixar de banda les responsabilitats amb els propis ciutadans”.

 

Així mateix, després de denunciar que les passes iniciades per l’ajuntament no aportaven cap valor a la ciutadania (la mediació municipal consistia a oferir un servei d’assessoria de pagament que ja ofereixen de forma gratuïta altres entitats com la PAH), el compromís de l’ajuntament va ser mantenir la dedicació d’un administratiu municipal per fer les gestions. Al cap de poc, l’ajuntament ja havia prescindit dels serveis d’aquesta persona. I finalment, ara fa un mes, en una reunió amb regidors del govern es va acordar impulsar alguna de les alternatives d’ICV per oferir alternatives i solucions a les famílies en situació de risc de desnonament, com impulsar i incrementar la disponibilitat d’habitatges socials i la borsa d’habitatge assequible, postposar els cobraments d’IBI, així com d’altres fórmules que no aboquin les desenes de famílies desnonades -o a punt de ser-ho- a la marginalitat. Monfort sosté que “des de l’ajuntament no s’ha fet res i no veiem que hi hagi voluntat de fer res, només d’amagar aquest problema com si no existís i com si no hi tinguessin res a veure ni a fer”