11.10.09

ICV i JEV denuncien el colonialisme persistent d'Espanya amb Amèrica Llatina

Dolors Camats i Janet Sanz rebutgen la modificació de la Llei d'Estrangeria perquè vulnera els drets dels nouvinguts

La coordinadora nacional de JEV durant l'acció directa 12 d'octubre: Res a celebrar

La portaveu d'ICV en el Parlament de Catalunya, Dolors Camats, ha participat avui en una acció directa de JEV per "denunciar els sistemes de colonialisme que avui persisteixen en el nostre sistema legislatiu internacional". Per Camats, aquest colonialisme "te noves formes d'explotació com les llei d'immigració a nivell estatal i europeu". "No pot ser que amb l'excusa de regular l'entrada de persones immigrades estiguem limitant els seus drets", ha afegit la portaveu ecosocialista a la cambra catalana al mateix temps que ha dit que la seva formació considera que la modificació de la llei d'estrangeria que està preparant el PSOE "vulnera drets bàsics i està creant ciutadans de primera i de segona".

Amb tot, Camats també ha volgut posar de relleu que avui l'ordre internacional "permet la contínua explotació dels recursos naturals" de països llatinoamericans provocant així "la pèrdua de la sobirania d'aquests països sobre els seus recursos, sobre les pròpies democràcies i així ho veiem amb intervencions militars i ho veiem en situacions com la que està passant a Hondures".

En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat la coordinadora de JEV, Janet Sanz, que ha explicat el motiu de l'acció directa que avui els joves ecosocialistes han fet sobre el lema ‘Res a celebrar' en el dia de la hispanitat que es farà demà. "El motiu de l'acció és denunciar la situació que molts pobles pateixen sobretot a l'Amèrica Llatina, que encara no ha acabat i que va començar amb la colonització al segle XV", ha dit Sanz alhora que ha esgrimit que avui "ens trobem que les relacions econòmiques de les empreses estan sotmeten a aquestes persones a les regles del joc situades a Europa".

Sanz també ha posat de relleu que el PSOE "en un inici havia proposat la derogació de la llei d'estrangeria que havia fet el PP i està perpetuant aquesta llei amb uns accents i aplicant la Directiva de la Vergonya que havien dit que no farien". Entre altres exemples de vulneració de drets bàsics, la coordinadora de JEV ha exposat la manca del respecte als menors immigrats o el període d'internament en els CIES que està entre 60 i 90 dies.