23.07.15

ICV- IdB presenta una moció per renovar i modernitzar el ROM.

Tal com va anunciar el grup municipal en el seu discurs d’investidura la primera moció que presenta és la renovació i modernització del Reglament Orgànic Municipal (ROM)

Ajuntament moció ROM

El ROM és el reglament que organitza l’Ajuntament en un espectre molt ampli: organització del ple, de la participació, òrgans de gestió i decisió, funcionament del ple i les juntes de govern….
ICV-IdB presenta una moció per adaptar el ROM a les necessitats i realitats del 2015, i per tant ser un documento on la transparència, la participació i la comunicació siguin puntals en la gestió del dia a dia de la ciutat.
En aquesta moció es demana l’acord de renovar i modernitzar el ROM i que aquest es faci mitjançant una comissió on hi siguin representats/des regidors/es, tècnics de l’Ajuntament, entitats, plataformes, associacions i experts per tal que la renovació s’adeqüi a les necessitats de la ciutadania en general. Aquesta renovació i modernització es proposa per assolir els següents objectius, que es recullen també en la moció presentada; Millora de la gestió administrativa de la ciutat, millora de la participació de la ciutadania vers l’Ajuntament, millora de la comunicació de l’Ajuntament de Banyoles, millora de la transparència de la gestió de l’Ajuntament, creació de noves figures administratives que rebin queixes, aportacions i propostes a l’Ajuntament. Figura de Síndic Municipal, millorar i potenciar el diàleg en el Ple Municipal de Banyoles, millorar la participació d’entitat, plataformes i associacions en el Ple Municipal, regular els mitjans de comunicació nous tals com: xarxes socials, vídeos...
El regidor d’ICV-IdB, Joan Luengo, ha manifestat “aquesta legislatura ha de ser la de construcció d’un Ajuntament on la gestió de la ciutat sigui amb parets de vidre, no per tossuderia política, sinó perquè la ciutadania ens ho reclama”.
La moció serà discutida en el ple del pròxim dia 26 de juliol que es celebrarà a partir de ¼ de 8 del vespre.