07.07.15

ICV-IdB proposa a l’equip de govern de Banyoles obrir els espais de bany de l’Estany gratuïtament durant l’onada de calor.

Actualment l’Estany té 3 espais de bany: 2 de pagament i 1 gratuït.

Infografia gratuïtat zones de bany

ICV- independents de Banyoles ha sol·licitat avui a l’equip de govern de la ciutat que obri de manera gratuïta els dos espais de bany de pagament existents a l’Estany de Banyoles durant els dies d’onada de calor extrema que està vivint la ciutat. Aquesta ha de ser una mesura urgent i excepcional i que finalitzarà conjuntament amb l’onada de calor que està vivint el país.

El passat diumenge 5 de juliol la ciutat va arribar a 43ºC, màxim històric a la ciutat. Davant d’aquest fet el grup municipal creu oportú obrir de manera extraordinari i temporal tots els espais de bany de la ciutat de manera gratuïta a partir de les 16.00h de la tarda, mesura similar a la que ha pres la ciutat de Berga amb la seva piscina municipal.

Aquest fet es pot basar en dos fonaments: el principal  que l’estany és un bé comunal i per tant aquest dret ha de prevaldre per sobre de l’ús privatiu que se’n pugui fer, i per l’altre, facilitar espais per refrescar-se sense impediments econòmics.

Aquesta mesura excepcional, així com l’onada de calor, tindrà finalització els pròxims dies,i podrà ser una mesura que es podria repetir en següents fenòmens meteorològics similars.