23.04.10

ICV- indepdendents de Banyoles presenta públicament les propostes per a localització d’una estació d’autobusos a la nostre ciutat.

Per poder veure les propostes en un mapa seguiu el següent enllaç: http://maps.google.es/maps/ms?t=h&ie=UTF8&hl=es&msa=0&msid=100863370838661997095.0004833ee55f9a1c54a01&z=17

'ESTACIÓ D'AUTOBUSOS DE BANYOLES.

La gent de la nostra ciutat necessita amb urgència una estació d'autobusos digna d'una capital de comarca. L'equip de govern actual ha deixat passar els anys sense resoldre aquest problema, malgrat la resolució del 14 de maig de 2008 del Parlament de Catalunya i el compromís de la Generalitat de portar a terme les actuacions quan hi hagi sòl disponible, i totes les vegades que hem demanat que s'abordi la resolució del problema, han donat llargues, afirmant que no hi ha un lloc on situar-la, i demanant propostes del nostre Grup Municipal.

Per tal de contribuir a desbloquejar el tema, considerem que hi ha dues alternatives viables, tenint en compte que l'espai necessari són 7.000 metres quadrats (3.500 per l'estació pròpiament dita i 3.500 per als aparcaments).
La primera estaria situada en la zona compresa entre el carrer Badalona, Països Catalans, carrer Girona i carrer Barcelona.

Aquesta ubicació, ben propera al centre i que permetria l'entrada i sortida dels autobusos per carrers de sentit únic (tal i com recomana l'estudi del RACC sobre mobilitat, confeccionat a petició de l'Equip Municipal, però que no ha estat posat a disposició de la ciutadania), es podria portar a terme immediatament.
Si una vegada resolt el proper POUM, i efectuada la solució definitiva de les entrades Nord i Sud de Banyoles, convingués traslladar-la, en quinze o vint anys de funcionament ja s’hauria amortitzat sobradament i permetria planificar amb temps la nova ubicació.

La segona possibilitat seria un emplaçament definitiu, una mica més llunyà del centre, però amb espai suficient per resoldre l'aparcament, l'enllaç amb sistemes futurs de transport ferroviari “tou” (estació tren-tramvia, tal i com ara recomana el Pla Parcial de les Comarques Gironines i com hem demanat sempre), i equipaments, i ja preparat per rebre l'entrada dels autobusos per les entrades nord i sud. Es tractaria de la zona Passeig de la Farga- carrer del Noc- carrer Mas Famada i Avinguda Mas Riera.

Caldria enllaçar l'estació amb el centre amb una línia de bus urbà, amb freqüències i recorregut adequats a les noves necessitats. I tu què en penses?