27.09.12

ICV- independents de Banyoles denuncia la poca transparència del premi “Banyolí de l’Any”

El grup ha demanat la llista de candidat/es populars, els que la gent escull, i aquesta no existeix o bé es destrueix.

ICV-IdB s’ha mostrat sempre en contra del premi “Banyolí de l’Any” per diferents motius: sexista, gens popular, malbaratament de diners... Però aquest any hi hem de sumar la constatació del fet que les candidatures de “Banyolí de l’Any” que poden proposar els ciutadans/es no tenen cap garantia democràtica.
Aquesta elecció es fa per votació; on-line o per urnes. Dels candidats/es que la gent proposa es fa una tria i un jurat selecciona el millor “Banyolí de l’Any”.
El nostre grup ha demanat, per tal supervisar la transparència del procés, la llista de candidats/es populars, però la resposta de l’equip de govern ha estat literalment “aquesta llista no existeix i si existeix es destrueix un cop s’ha fet la selecció, per tant no la podreu consultar mai”. Dit d'altra manera: si alguna candidatura no els agrada, no solament evitaran que surti com a “Banyolí de l'Any”, sinó que, si volen, impediran que la ciutadania pugui saber que participava.
Lamentem profundament aquesta situació, ofensiva per a la ciutadania i que demostra que tot el concurs no és més que un instrument de propaganda partidista i clientelar de l'Equip de Govern. Exigim, a més, que es modifiqui de sòc-a-rel l'actitud del govern municipal en tot allò que es refereix a la participació, que sempre es veu amb recel i menysteniment