19.03.15

ICV- Independents de Banyoles presenta els tres primers candidats de la llista

Joan Luengo encapçala la llista d’ICV-IdB i l'acompanyen al capdavant Juanjo Butron i Sònia Martín

Sònia Martín, Joan Luengo i Juanjo Butron

ICV-IdB ha presentat avui l'equip que anirà al capdavant de la candidatura a Banyoles: Joan
Luengo, Juanjo Butron i Sònia Martín, que van ser proposats per l’assemblea de l'agrupació local d'ICV-IdB el cap de setmana passat. Així, l'actual regidor a l'ajuntament de Banyoles, Joan
Luengo, serà el cap de llista, i els independents Juanjo Butron i Sònia Martín com a números 2 i 3, respectivament, per a la candidatura que concorrerà a les properes eleccions municipals del mes de maig.
Així mateix, l'assemblea va establir les prioritats de la candidatura d’ICV-IdB enfocades a la
recuperació i impuls de les polítiques socials, la regeneració democràtica i l’ecologisme, tres
prioritats de les quals Luengo, Butron i Martín en són representants: Juanjo Butron és actualmente president de Limnos i està molt vinculat al món del voluntariat; Sònia Martin va ser una de les impulsores de la PAH a Banyoles i també en va ser portaveu.
Joan Luengo ha destacat la feina feta pel grup municipal els últims quatre anys, essent el grup
municipal més petit però amb més propostes presentades, com la prohibició de tallar el servei
bàsic d’aigua a les famílies de Banyoles sense tenir un informe social previ; l’inici del procés
participatiu de la nova figura de protecció de l’Estany de Banyoles; la sessió participativa
organitzada per l’agrupació en relació al POUM; i les 57 propostes sorgides arran d’aquest procés participatiu, així com la insistència de fer transparent la gestió del dia a dia del govern municipal, entre d’altres. Joan Luengo ha deixat clar que el pròxim govern municipal “serà d’esquerres o no serà”, el candidat també ha destacat que “en els últim dies CiU pregona que el pròxim govern o són ells o el caos, però el que no expliquen és que CiU és realment el caos, i sinó, que mirin comtenen la ciutat”. L’alcaldable també ha destacat que “la ciutat es fa des dels barris, els carrers, les plataformes, les associacions... i no des del despatx de l’Ajuntament i no des dels despatxos de la Caixa”, “no es pot dir que s’estan fent polítiques socials, d’habitatge... quan amb una mà es firmen propostes en aquest sentit, i amb l’altra mà es cobra de bancs, responsables de la situació actual”.
En aquest sentit, Joan Luengo ha fet públic els seus béns i patrimoni i ha demanat a la resta
d’alcaldables que també ho facin: “tot el que tinc i sóc ho faig públic, la transparència s’exerceix, estic segur que alguns no ho faran públic perquè tenen por que es descobreixi qui són i per a qui treballen realment, tot i així, reclamo a tots i totes els i les alcaldables que facin públic el seus béns i patrimonis”.
Els tres candidats/es han demanat a la ciutadania que s’impliquin al màxim amb aquestes
eleccions municipals. Per això, ICV-IdB posa a disposició de tothom la web www.fembanyoles.cat on s'explica la “feina feta”, es presentaran els i les candidates, així com també enviar propostes que l’agrupació analitzarà i incorporarà al seu programa electoral.

Joan Luengo i Sala, alcaldable d’ICV-IdB.
Banyoles 1988. Ha estudiat Ciències Ambientals a la Universitat de Girona, tot hi que no ha
finalitzat, ha treballat d’Educador Ambiental a l’Escola de Natura de Banyoles i d’educador en el Lleure en diferents empreses. Actualment és coordinador d’una empresa de gestió cultural i
Serveis educatius. Ha col·laborat amb entitats com la Creu Roja, Limnos, Plataforma en Defensa de l’Aigua de Banyoles, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, la Plataforma en Defensa del Sota Monestir, Plataforma en Defensa del Territori, així com també és membre de la companyia de teatre EL TRASTRE TEATRE de Fontcoberta entre d’altres. És afiliat d’ICV des de l’any 2007. L’any 2012 va ser candidat número 10 pel Parlament de Catalunya per la llista d’ICV-EUiA a les Comarques Gironines, ha estat coordinador de Joves d’Esquerra Verda a Comarques Gironines i actualment és responsable de Territori, Sostenibilitat i Mobilitat a l’executiva d’ICV Comarques Gironines, així com també impulsor de Compromís per la Independència, plataforma de militants d’ICV.
Ens els últims anys col·labora en les tertúlies de radio de Fem Girona, cada quinze dies, i la SER Girona, mensualment, on es parla d’actualitat política, així com també ha col·laborat amb la Tertúlia Política Municipal de Ràdio Banyoles.
L’any 2011 va ser candidat número 2 a la llista d’ICV-IdB, on només es va aconseguir una
representació en el Ple Municipal. El 17 d’octubre de 2011 va entrar a l’Ajuntament de Banyoles com a regidor després de la renúncia de la regidora d’ICV-IdB. Com a regidor ha estat el portaveu i representant d’ICV-IdB durant el mandat 2011-2015, destaca la feina realitzada en defensa dels drets socials, la iniciativa per desencallar el Parc Natural de la Conca Lacustre de l’Estany de Banyoles, proposta aprovada pel Parlament de Catalunya, així com també la implicació en la defensa i realització de propostes per un ajuntament més participatiu i transparent entre d’altres.
El podeu trobar a:
www.joanluengo.cat | www.facebook.com/JoanLuengo | www.twitter.com/JoanLuengo

A continuació us adjuntem la declaració de béns i patrimoni de Joan Luengo.
• Cotxe Citroën C3 de l’any 2012 comprat a un preu de 13.600,00€ i resten a pagar
4.800,60€.
• Compte Corrent Banc Sabadell: 652,40€
• Compte d’estalvi Banc Sabadell: 702,52€
• Retribució regidor de 222.18€ mensuals: un cop descomptat IRPF i aportació a ICV són
195.52€.

Juanjo Butron i Melero, candidat número 2. Membre independent.
Barcelona 1963 . És biòleg afincat a Banyoles des de fa anys, ha treballat a la Creu Roja Catalunya, la Fundació Territori i Paisatge i actualment treballa a l’oficina del Parlament a comarques gironines. Ha treballat durant molt anys en l’àmbit del voluntariat, sobretot l’ambiental, és President-coordinador de Limnos- Associació de Defensa del Patrimoni Natural del Pla de l'Estany, membre del Banc del Temps del Pla de l'Estany , vocal de la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA) i membre del Consell d'Associacions i Voluntariat de Catalunya (CAVC).
www.twitter.com/JuanjoButron

Sònia Martín i Marín, candidata número 2, Membre independent.
Palma del Río, Còrdova, 1973. Ha estudiat Batxillerat i actualment és administrativa. Viu a Banyoles. Ha estat una de les impulsores i voluntàries de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca PAH) a Banyoles, on ha exercit de portaveu fins fa poc. Va ser membre de la Taula Municipal d’Habitatge fins l’extinció per inoperància d’aquesta. Ha presentat, mitjançant la PAH, un seguit de mocions encaminades a l’ajuda dels desnonats, a favor de la tarificació social i mesures per eradicar la pobresa a la ciutat de Banyoles.