23.11.16

ICV lamenta que el Parlament Europeu rebutgi remetre el CETA davant la Cort de Justícia de la UE

El Parlament Europeu ha rebutjat avui la crida dels diputats del grup Verds / ALE perquè l'Acord Econòmic i Comercial Global (CETA) entre el Canadà i la UE sigui sotmès a l'escrutini del Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees.

El Parlament Europeu ha rebutjat avui la crida dels diputats del grup Verds / ALE perquè l'Acord Econòmic i Comercial Global (CETA) entre el Canadà i la UE sigui sotmès a l'escrutini del Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees. L'eurodiputat d'ICV, Ernest Urtasun, ha assegurat estar "decebut" perquè "la majoria dels diputats al Parlament Europeu han rebutjat la nostra crida a remetre el CETA al Tribunal de Justícia de les UE".

Davant l'enorme controvèrsia sobre l'acord i les greus qüestions plantejades sobre la seva compatibilitat amb els Tractats, era més que justificat demanar-li al TJUE que expressés el seu punt de vista sobre la legalitat del text. Diversos acadèmics i professionals legals, com l'Associació Europea de Magistrats o l'associació alemanya de jutges i professors de dret, ja han demanat que es revisi el tribunal de resolució de litigis d'inversió, ja que aquest seria contrari als tractats de la UE, i als valors propis de l'Estat de Dret ".