30.10.15

ICV participa en les mobilitzacions per reclamar el tancament definitiu del CIE de la Zona Franca

Ernest Urtasun insisteix en què els centres d’internament per a estrangers no compleixen els requisits mínims de drets humans

D'esquerra a dreta: Gaby Poblet, Ernest Urtasun, Sara Vilà, Laia Ortiz i David Companyon

Una delegació d’ICV i de Joves d’Esquerra Verda encapçalada per Ernest Urtasun, Anna Rovira i Pau Planelles, han assistit aquesta tarda en la convocatòria de la Plataforma Tanquem els CIEs per reclamar que el centre d’internament ja no torni a obrir les portes després de les obres de remodelació que portaran a tancar el centre temporalment. “Esperem que aprofitin l’avinentesa i escoltin el que portem denunciant fa temps”, ha manifestat l’eurodiputat d’ICV que considera que “cal augmentar la pressió social aquests mesos per impedir que es torni a reobrir el centre després de les reformes”.

De la mateixa, Urtasun ha denunciat de nou que els Centres d’Internament per Estrangers no compleixen amb els “requisits mínims de drets humans” per la qual cosa “cal que es faci pressió perquè el centre de la Zona Franca no es torni a obrir”, però a més, “es tanquin tots els centres d’aquest tipus arreu d’Europa perquè no reuneixen les condicions necessàries per “atendre una persona”. “Seguirem reclamant des d’on faci falta el seu tancament”, ha sentenciat Urtasun que vol el tancament del CIE però també que s’aturin les deportacions que es realitzen sense cap mena de garantia.

El Parlament de Catalunya ja va aprovar el passat mes de juliol una moció per instar al Govern espanyol al tancament d'aquest Centre i reclamant que iniciés en el termini més breu possible un procés que conduís al tancament progressiu dels centres d’internament d’estrangers (CIE), atès que la Directiva europea (Directiva 2008/115/CE del Parlament Europeu i del Consell, del 16 de desembre, relativa a normes i procediments comuns als estats membres per al retorn dels nacionals de països tercers en situació irregular) no en prescriu l’existència obligatòria". Totes les forces polítiques catalanes, a excepció del PP i C's, hi van votar a favor.