28.09.16

ICV participa en la trobada de partits verds europeus per tractar el futur de la UE després del Brexit

David Cid: “Només construirem sentiment de pertinença europeu si la gent percep la UE com a garant dels seus drets socials, les seves llibertats i la democràcia”

Imatge de la trobada de partits verds europeus

El coordinador nacional d’ICV, David Cid, ha participat avui en representació de la formació ecosocialista en la trobada de partits verds europeus que ha tingut lloc avui a Brussel·les per abordar el futur de la UE després del Brexit. “Hem expressat que cal negociar amb fermesa amb el Regne Unit, defensant els interessos del conjunt dels ciutadans i ciutadanes de la UE, amb un paper central pel Parlament Europeu”, ha avançat Cid, que ha assegurat que cal que sigui un procés “el més ràpid possible” i “que permeti encarar els molts altres reptes que té la UE i evitar allargar incerteses”.

De la mateixa manera, per a Cid, durant el procés de negociació cal que els representants del Regne Unit s’inhibeixin de les discussions i debats que tractin sobre els processos d’integració democràtica a la UE i la Eurozona. “Si volem defensar la continuïtat del somni europeu i el projecte de construcció europea no podem actuar amb complaença davant les institucions europees”, ha manifestat el dirigent d’ICV, que creu que per combatre la “eurofòbia” que està sent aprofitada per als partits d’extrema dreta, cal que els Verds facin emergir un “europeisme crític”. “Cal reconstruir la UE democratitzant d’una vegada per totes la presa decisions, denunciant que la tecnocràcia i les decisions intergovernamentals només portaran a la desconstrucció del somni europeu”, ha sentenciat.

“Només construirem sentiment de pertinença europeu si la gent percep la UE com a garant dels seus drets socials, les seves llibertats i la democràcia”, ha avisat el coordinador nacional d’ICV i, per això, és necessari canviar l’orientació de les polítiques austericides i dotar de capacitats democràtiques i fiscals l’eurozona. Només així, ha dit, la UE serà “llibertat, igualtat i fraternitat”.