07.07.17

ICV participarà a la desfilada del Pride Barcelona

El lema d’Iniciativa per Catalunya aquest any és “Targeta vermella a la LGTBIfòbia”, amb el que es pretén denunciar la LGTBIfòbia en l’esport

Iniciativa per Catalunya participarà en la desfilada enmarcada dintre del Pride Barcelona d’aquest dissabte 8 de juliol, on comptarà amb una carrossa pròpia des de la que el partit es sumarà a denunciar la LGTBIfòbia a l’esport. “Participarem com ho fem des de fa molts anys”, ha dit el responsable d’ICV de l’àmbit LGTBI+, Carles Rodríguez, afegint que “volem demostrar que tots estem en la lluita per treure aquesta xacra de tots els àmbits de la nostra vida, especialment de l’esport”.

Rodríguez ha assenyalat en aquest sentit que el lema del Pride, ‘Targeta vermella a la LGTBIfòbia’, va enfocat sobretot al futbol, un “reducte d’heteronormativitat i masclisme” exemplificats en les amenaces i insults que rep l’àrbitre Jesús Tomillero pel sol fet d’haver sortit de l’armari públicament. “Seguirem treient targeta vermella a totes aquelles persones o col·lectius que vulnerin els drets de les persones LGTBI”, ha destacat. Rodríguez ha volgut, també, reconèixer la tasca de l’Associació Panteres Grogues, un espai on persones LGTBI poden practicar esport de forma lliure.

A la desfilada participaran la diputada al Congrés, Aina Vidal, i l’eurodiputat, Ernest Urtasun.