01.12.16

ICV portarà el cas de Cristiano Ronaldo a la comissió d'investigació sobre evasió fiscal del Parlament Europeu

Ernest Urtasun diu que el cas del jugador del Madrid s’afegeix als ja coneguts de Messi, Neymar, Xabi Alonso i Mascherano i demana incloure’ls en la comissió d’investigació de la cambra europea

Ernest Urtasun en roda de premsa a la seu d'ICV

Després de la publicació de les filtracions realitzades per Football Leaks i difoses per El Confidencial sobre el cobrament de drets d'imatge de Cristiano Ronaldo a través d'una societat d'Irlanda; l'eurodiputat d'ICV i membre de la comissió d'investigació del Parlament Europeu sobre blanqueig de capitals i Evasió i Elusió fiscals, Ernest Urtasun ha afirmat:

"Les informacions sobre Cristiano Ronaldo són un nou escàndol inacceptable en el futbol espanyol. La llista és molt llarga: Messi, Neymar, Mascherano, Adriano, Xabi Alonso, el Osauna i ara Cristiano Ronaldo. Això demostra que hi ha un problema de frau sistèmic en el futbol espanyol que ha de ser investigat en profunditat.

Per això demanarem que s'inclogui el frau del futbol espanyol en la comissió d'investigació del Parlament Europeu. En el mandat del comitè es va pactar que es podrien ampliar els treballs de la investigació en cas de nous escàndols i filtracions, com és el cas. Clubs, intermediaris i futbolistes han de donar explicacions, perquè tots tenen part de responsabilitat. És especialment inacceptable quan es tracta d'individus tan ben pagats i amb tant reconeixement social.

La resposta ha de ser molt clara: els futbolistes que juguen a futbol a la lliga espanyola han de pagar els impostos dels drets d'imatge a l'Estat Espanyol. A més, aquest cas evidencia els efectes nocius de la competència fiscal deslleial entre països. Irlanda té uns tipus baixos per a aquest tipus d'operacions, cosa que suposa un menyscabament inacceptable dels ingressos que hauria de rebre la hisenda espanyola. Això es podria solucionar amb un tipus mínim comú per a tota la UE en l'impost de societats com el nostre grup ha demanat en reiterades ocasions. "